Koolsalade met bieslook

Deze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.
En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.
Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.
Deze koolsalade is heerlijk als bijgerecht bij de bbq of lunch.

Ingredienten

– 400 gr spitskool
– 3 bosuitjes
– flinke bos bieslook
– handje rozijnen
voor de dressing:
– 4 eetl mayonaise
– 1 eetl yoghurt
– 1/2 eetl grove mosterd
– 1 el citroensap
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de kool heel fijn.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en knip/snijd de bieslook fijn.
Meng in een ruime kom de kool, bosui, bieslook en rozijnen.
Meng voor de dressing alle ingrediënten. Proef, voeg indien gewenst nog wat meer citroensap toe.
Meng de dressing door de salade en zet het afgedekt in de koeling tot gebruik.
Je kunt deze salade ook heel goed een dag eerder maken.

Gebruik je witte kool, dan kun je deze wat zachter te maken door de fijngesneden kool met zout te bestrooien en een uurtje laten staan, daarna goed afspoelen en drogen. Of je de salade ruim een dag van te voren, dan hoeft dat niet.

Voor een vegan versie gebruik je vegan mayonaise en plantaardige yoghurt.

Ook lekker

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Tomaten-aardbeien salade

Tomaten-aardbeien salade

Tomaten-aardbeien saladeEen zomerse salade met tomaten, daarvan staan er al meerdere op onze site.En toch is deze weer helemaal anders van smaak.Lekkere tomaten, zoete aardbeien, pittig rood uitje en een frisse dressing.Basilicumblaadjes en pijnboompitjes maken het...