Veganistische stroganoff

We kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.
Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.
Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.
Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.
Voor de kleur hebben we rode paprika toegevoegd.
Lekker met rijst of pasta.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 300 gr kastanjechampignons
– 1 rode paprika
– 50 ml witte droge wijn
– 1 eetl tamari of sojasaus
– 200 ml groente bouillon
– 1 theel uienpoeder
– 1/2 theel knoflookpoeder
– 1/2 theel gerookte paprikapoeder
– snuf chiliflakes
– 1 eetl edelgistvlokken
– 1 eetl olie
– 200 ml plantaardige room of melk
– 2 eetl maizena

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon, snijd in niet te dunne plakjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Verhit een eetl olie in een ruime pan en bak de ui ca. 5 minuten.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Voeg de paprika en champignons toe en bak ca. 5 minuten.
Voeg nu de witte wijn, tamari, bouillon, alle kruiden en edelgistvlokken toe.
Meng alles goed.
Roer de maizena met 50 ml room tot een papje en voeg dit met de rest van de room toe aan het geheel.
Laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

Breng zo nodig nog op smaak met zout en/of peper.
Tot slot nog wat fijngeknipte peterselie is ook lekker.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...