Cranberry compote met rozemarijn

Geen Kerst zonder cranberry’s, cranberry’s horen bij Kerst!
Wij gebruiken cranberry’s in gebak, snoep, groentegerechten en salades.
En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberry’s. Zie ook op de site.
Deze keer hebben we rozemarijn toegevoegd, en wat een ontzettend lekkere toevoeging is dat!
Met dank aan Yvette van Boven.

Ingredienten

– 250 gr cranberry’s
– 2 sinaasappels
– 3 eetl agavesiroop of vloeibare honing
– 2 takjes rozemarijn
– snufje zout

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels en rasp de schil, pers daarna de sinaasappels uit.
Was de cranberry’s, verwijder eventueel beschadigde bessen en doe ze in een pan.
Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de agavesiroop en de takjes rozemarijn toe en breng aan de kook.
Laat al roerend op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten doorkoken, de meeste cranberry’s zullen openknappen.
Verwijder de takjes rozemarijn en schep de compote direct in schone potjes.

Als je de potjes goed tot de rand vult en direkt sluit kun je de compote wel maanden bewaren.
Na opening natuurlijk in de koelkast.

Ook lekker

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...

Klassieke Tiramisu

Klassieke Tiramisu

Klassieke TiramisuWie kent het niet?Deze klassieker uit de Italiaanse keuken stond nog niet op onze site.Heel gek, want we eten dit ontzettend lekkere dessert toch zeker al 30 jaar!Het doet het altijd goed na een Italiaans etentje.Bij deze ons basisrecept, simpel en...

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade Deze lekker frisse salade in de vorm van een kerstkrans staat erg mooi op de kersttafel.Fris groen met rood van tomaatjes, rode ui, cranberry's en granaatappelpitjes.Echte kerstkleurtjes!Ingredienten– 100 gr gemengde sla, eikenbladsla of rucola– 1...

Salame di sioccolato

Salame di sioccolato

Salame di sioccolatoZoete chocoladesalamiEen Italiaans dessert gemaakt van koekjes, cacao, boter en suiker. Met soms ook noten en/of een beetje likeur.Eigenlijk lijkt het veel op de in Nederland bekende arretjescake.Maar ik vind deze salami er veel leuker uitzien.Het...

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Appelcompote met cranberry’s

Appelcompote met cranberry’s

Appelcompote met cranberry'sFeestelijke compote voor de Kerstdagen.Bij het Kerstdiner is het altijd erg lekker om koude bijgerechten op tafel te hebben.Stoofpeertjes en cranberry compote mogen eigenlijk niet ontbreken.En deze appelcompote met cranberry's komt nu ook...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...