Cranberry compote met rozemarijn

Geen Kerst zonder cranberries, cranberries horen bij Kerst!
Wij gebruiken cranberries in gebak, snoep, groentegerechten en salades.
En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberries. Zie ook op de site.
Deze keer hebben we rozemarijn toegevoegd, en wat een ontzettend lekkere toevoeging is dat!
Met dank aan Yvette van Boven.

Ingredienten

– 250 gr cranberry’s
– 2 sinaasappels
– 3 eetl agavesiroop of vloeibare honing
– 2 takjes rozemarijn
– snufje zout

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels en rasp de schil, pers daarna de sinaasappels uit.
Was de cranberries, verwijder eventueel beschadigde bessen en doe ze in een pan.
Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de agavesiroop en de takjes rozemarijn toe en breng aan de kook.
Laat al roerend op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten doorkoken, de meeste cranberries zullen openknappen.
Verwijder de takjes rozemarijn en schep de compote direct in schone potjes.

Als je de potjes goed tot de rand vult en direkt sluit kun je de compote wel maanden bewaren.
Na opening natuurlijk in de koelkast.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...