Veganistische pasta Alfredo

Oorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.
De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.
In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.
Zo hebben wij al eerder een recept van tortellini Alfredo met broccoli gedeeld.
Maar nu hebben we een veganistische versie gemaakt, met de saus op basis van bloemkool.
Het resultaat is verrassend romig en smeuïg en door de edelgistvlokken ook kazig!

Ingredienten

– 1 niet te grote bloemkool
– 2-3 tenen knoflook
– 1 eetl bouillonpoeder
– 2 eetl plantaardige boter
– 2 theel edelgistvlokken
– vers citroensap van 1 citroen
– vers gemalen peper
– 350 gr pasta
– verse peterselie

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook 7 minuten. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Kook de pasta volgens de verpakking. Giet af en bewaar ruim 200 ml kookvocht.
Pel de teentjes knoflook.
Doe de iets afgekoelde bloemkool samen met de knoflook, bouillonpoeder, boter, edelgistvlokken en 100 ml kookvocht van de pasta in een blender.
Pureer alles tot een smeuïge saus, voeg zo nodig nog meer kookvocht toe.
Proef en breng op smaak met citroensap en verse peper.

Meng de saus met de pasta en warm het geheel nog even door.
Garneer met nog wat vers gemalen peper en de peterselie.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...