Veganistische pasta Alfredo
Oorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.
De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.
In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.
Zo hebben wij al eerder een recept van tortellini Alfredo met broccoli gedeeld.
Maar nu hebben we een veganistische versie gemaakt, met de saus op basis van bloemkool.
Het resultaat is verrassend romig en smeuïg en door de edelgistvlokken ook kazig!
Ingredienten
– 1 niet te grote bloemkool
– 2-3 tenen knoflook
– 1 eetl bouillonpoeder
– 2 eetl plantaardige boter
– 2 theel edelgistvlokken
– vers citroensap van 1 citroen
– vers gemalen peper
– 350 gr pasta
– verse peterselie
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en kook 7 minuten. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Kook de pasta volgens de verpakking. Giet af en bewaar ruim 200 ml kookvocht.
Pel de teentjes knoflook.
Doe de iets afgekoelde bloemkool samen met de knoflook, bouillonpoeder, boter, edelgistvlokken en 100 ml kookvocht van de pasta in een blender.
Pureer alles tot een smeuïge saus, voeg zo nodig nog meer kookvocht toe.
Proef en breng op smaak met citroensap en verse peper.
Meng de saus met de pasta en warm het geheel nog even door.
Garneer met nog wat vers gemalen peper en de peterselie.
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...
Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...