Tortellini Alfredo met broccoli

Oorspronkelijk bestond dit gerecht uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.
Bedacht door ene Alfredo.
De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.
In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.
In deze versie is room toegevoegd voor een volle romige kaassaus.
En gelukkig ook veel broccoli, dan voelen we ons iets minder schuldig.

Ingredienten

– 50 gr boter
– 2 tenen knoflook
– 200 ml room
– 50 ml melk
– 100 gr geraspte oude kaas
– 200 gr Parmezaanse kaas, geraspt
– vers gemalen peper
– 500 gr broccoli
– ca. 500 gr verse tortellini

Bereidingswijze

Binnen 15 minuten op tafel!

Snijd de broccoli in roosjes en kook 4 minuten. (echt niet langer)
Kook de tortellini volgens de verpakking.
(ik kookte de broccoli en tortellini gezamenlijk 4 minuten)

Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Smelt de boter in een ruime pan en fruit de knoflook zachtjes tot geur vrij komt, ca. 2 minuten.
Voeg nu de room en melk toe, verwarm tot kookpunt en zet het vuur uit.
Voeg nu alle kaas toe en roer goed door tot alle kaas is gesmolten.
Meng de tortellini en broccoli door de saus.
Breng op smaak met vers gemalen peper.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...