Tortellini Alfredo met broccoli

Oorspronkelijk bestond dit gerecht uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.
Bedacht door ene Alfredo.
De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.
In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.
In deze versie is room toegevoegd voor een volle romige kaassaus.
En gelukkig ook veel broccoli, dan voelen we ons iets minder schuldig.

Ingredienten

– 50 gr boter
– 2 tenen knoflook
– 200 ml room
– 50 ml melk
– 100 gr geraspte oude kaas
– 200 gr Parmezaanse kaas, geraspt
– vers gemalen peper
– 500 gr broccoli
– ca. 500 gr verse tortellini

Bereidingswijze

Binnen 15 minuten op tafel!

Snijd de broccoli in roosjes en kook 4 minuten. (echt niet langer)
Kook de tortellini volgens de verpakking.
(ik kookte de broccoli en tortellini gezamenlijk 4 minuten)

Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Smelt de boter in een ruime pan en fruit de knoflook zachtjes tot geur vrij komt, ca. 2 minuten.
Voeg nu de room en melk toe, verwarm tot kookpunt en zet het vuur uit.
Voeg nu alle kaas toe en roer goed door tot alle kaas is gesmolten.
Meng de tortellini en broccoli door de saus.
Breng op smaak met vers gemalen peper.

Ook lekker

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...