Linzensalade met druiven en walnoot
Een echt herfstige salade.
Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.
Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.
Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.
Een ideale salade voor de lunch, ook om mee te nemen.
Ingredienten
Als lunchgerecht voor 2 personen
– 75 gr eikenblad- of andere sla
– 310 gr linzen (blik)
– ca. 10 rode druiven
– ca. 10 walnoten
– paar takjes tijm
dressing:
– 1 theel grove mosterd
– 1 eetl appelazijn
– 4 eetl goede olie (walnotenolie)
– 1/2 eetl honing
– zout/peper
Bereidingswijze
Was en droog de sla.
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
Halveer de druiven.
Breek de walnoten heel grof.
Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Meng alle ingrediënten in een kom.
Meng tot slot de dressing door de salade.
Ook lekker
Strapatsada, Griekse eiergerecht
Strapatsada, Griekse eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...