Linzensalade met druiven en walnoot
Een echt herfstige salade.
Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.
Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.
Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.
Een ideale salade voor de lunch, ook om mee te nemen.
Ingredienten
Als lunchgerecht voor 2 personen
– 75 gr eikenblad- of andere sla
– 310 gr linzen (blik)
– ca. 10 rode druiven
– ca. 10 walnoten
– paar takjes tijm
dressing:
– 1 theel grove mosterd
– 1 eetl appelazijn
– 4 eetl goede olie (walnotenolie)
– 1/2 eetl honing
– zout/peper
Bereidingswijze
Was en droog de sla.
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
Halveer de druiven.
Breek de walnoten heel grof.
Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Meng alle ingrediënten in een kom.
Meng tot slot de dressing door de salade.
Ook lekker
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Huevos a la Flamenco
Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...
Mexicaanse Bowl
Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...
Shakshuka Spaanse stijl
Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...
Pizza van naanbrood
Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...
Aardappelkoekjes
AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...