Wraps met sticky paddenstoelen
Een wrap of tortilla gevuld met vandaag eens wat anders dan de meestal Mexicaans gekruide vullingen.
Deze zijn gevuld met pittige sticky oesterzwammen.
En komkommer, radijsjes en ingelegde rode ui als frisse tegenhanger.
Ingredienten
Voor 4 niet te grote wraps
– 250 gr oesterzwammen (eventueel shiitakes of grote champignons)
– ca 4 eetl maizena
– 4 eetl arachideolie olie
– 1 eetl sesamolie
– 2 teen knoflook, gesnipperd
– stukje gember, geraspt
– 2 eetl bruine suiker
– 1 eetl maizena opgelost in 1 eetl water
– 80 ml sojasaus
– 2 eetl rijstazijn
– 1 theel srirachasaus (of meer)
garnering:
– komkommer in halve plakjes
– radijsjes in plakjes
– gemengde sla
– ingelegde rode ui
Bereidingswijze
Veeg de oesterzwammen schoon, scheur ze in repen uit elkaar, snijd de hoedjes eventueel met een mes in brede repen.
Maak de oesterzwammen nu eerst goed nat en wentel ze dan door de maizena.
Verhit in een wok de arachideolie olie en bak de oesterzwammen in 4 tot 6 minuten gaar en knapperig aan de buitenkant.
Schep ze uit de wok en zet apart. Veeg de wok schoon.
Verwarm nu in de wok de sesamolie en fruit de knoflook en gember tot de geuren vrijkomen.
Voeg de suiker toe en roer tot gekarameliseerd is.
Voeg nu de sojasaus, rijstazijn en de opgeloste maizena toe, roer alles door tot de saus licht gebonden is.
Voeg tot slot naar smaak srirachasaus toe.
Schep nu de oesterzwammen door de saus zodat ze warmen en rondom met de saus
zijn bedekt.
Verwarm de wraps of tortilla’s in een droge koekenpan.
Verdeel de sla en de sticky oesterzwammen er over.
Garneer met de komkommer, radijs en ingelegde rode ui.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...