Wraps met sticky paddenstoelen

Een wrap of tortilla gevuld met vandaag eens wat anders dan de meestal Mexicaans gekruide vullingen.
Deze zijn gevuld met pittige sticky oesterzwammen.
En komkommer, radijsjes en ingelegde rode ui als frisse tegenhanger.

Ingredienten

Voor 4 niet te grote wraps
– 250 gr oesterzwammen (eventueel shiitakes of grote champignons)
– ca 4 eetl maizena
– 4 eetl arachideolie olie
– 1 eetl sesamolie
– 2 teen knoflook, gesnipperd
– stukje gember, geraspt
– 2 eetl bruine suiker
– 1 eetl maizena opgelost in 1 eetl water
– 80 ml sojasaus
– 2 eetl rijstazijn
– 1 theel srirachasaus (of meer)

garnering:
– komkommer in halve plakjes
– radijsjes in plakjes
– gemengde sla
ingelegde rode ui

Bereidingswijze

Veeg de oesterzwammen schoon, scheur ze in repen uit elkaar, snijd de hoedjes eventueel met een mes in brede repen.
Maak de oesterzwammen nu eerst goed nat en wentel ze dan door de maizena.
Verhit in een wok de arachideolie olie en bak de oesterzwammen in 4 tot 6 minuten gaar en knapperig aan de buitenkant.
Schep ze uit de wok en zet apart. Veeg de wok schoon.
Verwarm nu in de wok de sesamolie en fruit de knoflook en gember tot de geuren vrijkomen.
Voeg de suiker toe en roer tot gekarameliseerd is.
Voeg nu de sojasaus, rijstazijn en de opgeloste maizena toe, roer alles door tot de saus licht gebonden is.
Voeg tot slot naar smaak srirachasaus toe.
Schep nu de oesterzwammen door de saus zodat ze warmen en rondom met de saus
zijn bedekt.

Verwarm de wraps of tortilla’s in een droge koekenpan.
Verdeel de sla en de sticky oesterzwammen er over.
Garneer met de komkommer, radijs en ingelegde rode ui.

Ook lekker

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...