Ingelegde rode ui

Altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.
Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas.

Binnen 5 minuten heb jij ook zo’n mooi potje roze uien.

Ingredienten

– 2 grote rode uien
– 2 tenen knoflook
– 250 ml appelazijn (of rijstazijn of witte azijn)
– 250 ml water
– 3 eetl suiker
– 1 theel zeezout
– 1 theel komijnzaad
– 1 theel korianderzaad
– 1 theel peperkorrels
– 1 steranijs

Bereidingswijze

Snijd de rode ui in dunne halve of hele ringen.
Meng in een pan de azijn met water, suiker, zout en de specerijen.
Breng aan de kook, roer tot suiker en zout goed zijn opgelost.
Voeg de uiringen toe en laat 1 minuut doorkoken.
Schep snel in een schone, goed afsluitbare pot.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Deze ingelegde uien blijven wel een paar weken goed, mits in koelkast bewaard.

Ook lekker

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Besengek van eieren

Besengek van eieren

Besengek van eierenAls wij Indonesisch koken maken we er ook altijd een ei-gerechtje bij.Zo staan op onze site al recepten voor Rendang van eieren, Telor Masak Bali en Sambal goreng telor.Een ei is snel gekookt,en wie vaker Indonesisch kookt heeft de ingrediënten voor...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...