Ingelegde rode ui

Altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.
Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas.

Binnen 5 minuten heb jij ook zo’n mooi potje roze uien.

Ingredienten

– 2 grote rode uien
– 2 tenen knoflook
– 250 ml appelazijn (of rijstazijn of witte azijn)
– 250 ml water
– 3 eetl suiker
– 1 theel zeezout
– 1 theel komijnzaad
– 1 theel korianderzaad
– 1 theel peperkorrels
– 1 steranijs

Bereidingswijze

Snijd de rode ui in dunne halve of hele ringen.
Meng in een pan de azijn met water, suiker, zout en de specerijen.
Breng aan de kook, roer tot suiker en zout goed zijn opgelost.
Voeg de uiringen toe en laat 1 minuut doorkoken.
Schep snel in een schone, goed afsluitbare pot.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Deze ingelegde uien blijven wel een paar weken goed, mits in koelkast bewaard.

Ook lekker

Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kip

Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kip

Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kipEerder plaatsten we al recepten voor Foe Yong Hai en Tjap Tjoi.Koe Lo Kai hoort natuurlijk ook in dat rijtje.Met deze zoetzure kip erbij is je Chinese maaltijd compleet!Dit recept wordt gemaakt met vegan kipstukjes is heel makkelijk en...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelenPittige gekruide aardappelen uit India.Erg lekker als bijgerecht bij een curry.Maar ook bij een Hollandse salade zijn deze pittige aardappeltjes heel erg lekker.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– olie of plantaardige boter– 1/2...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Besengek van eieren

Besengek van eieren

Besengek van eierenAls wij Indonesisch koken maken we er ook altijd een ei-gerechtje bij.Zo staan op onze site al recepten voor Rendang van eieren, Telor Masak Bali en Sambal goreng telor.Een ei is snel gekookt,en wie vaker Indonesisch kookt heeft de ingrediënten voor...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...

Supersnelle curry

Supersnelle curry

Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...