Ingelegde rode ui

Altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.
Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas.

Binnen 5 minuten heb jij ook zo’n mooi potje roze uien.

Ingredienten

– 2 grote rode uien
– 2 tenen knoflook
– 250 ml appelazijn (of rijstazijn of witte azijn)
– 250 ml water
– 3 eetl suiker
– 1 theel zeezout
– 1 theel komijnzaad
– 1 theel korianderzaad
– 1 theel peperkorrels
– 1 steranijs

Bereidingswijze

Snijd de rode ui in dunne halve of hele ringen.
Meng in een pan de azijn met water, suiker, zout en de specerijen.
Breng aan de kook, roer tot suiker en zout goed zijn opgelost.
Voeg de uiringen toe en laat 1 minuut doorkoken.
Schep snel in een schone, goed afsluitbare pot.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Deze ingelegde uien blijven wel een paar weken goed, mits in koelkast bewaard.

Ook lekker

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...