Vegetarische Cassoulet

De bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.
Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.
Super makkelijk en alles in één pan
Wij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te maken.

Ingredienten

– 125 gr geroockte speckjes (vegetarische slager)
– 1 ui
– 3 stengels bleekselderij
– 1 winterpenen
– 1/2 rode paprika
– 2 teen knoflook
– 3 laurierblaadjes
– 2 eetl verse tijmblaadjes
– zout/peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 420 gr cannellini of witte bonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Schil en snijd de winterpeen in 1/2 plakjes.
Snijd de stengels bleekselderij in plakjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Verwarm een scheutje olie in een ruime pan (wok) en bak de speckreepjes krokant. Schep ze uit de pan en zet opzij.
Bak nu in dezelfde pan de ui even aan en voeg de wortel, paprika en selderij toe. Bak al roerende een paar minuten tot de groenten wat zacht worden.
Voeg nu ook de tijmblaadjes, laurier en knoflook toe en bak ook even mee.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Blus af met de tomatenblokjes.
Voeg nu de afgespoelde bonen toe en laat deze goed warm worden.
Voeg tot slot de gebakken speckreepjes toe aan het gerecht.
Erg lekker met een knapperig broodje en een groene salade.

Wij gebruiken cannellini bonen, iets groter en steviger dan witte bonen.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...