Vegetarische Cassoulet

De bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.
Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.
Super makkelijk en alles in één pan
Wij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te maken.

Ingredienten

– 125 gr geroockte speckjes (vegetarische slager)
– 1 ui
– 3 stengels bleekselderij
– 1 winterpenen
– 1/2 rode paprika
– 2 teen knoflook
– 3 laurierblaadjes
– 2 eetl verse tijmblaadjes
– zout/peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 420 gr cannellini of witte bonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Schil en snijd de winterpeen in 1/2 plakjes.
Snijd de stengels bleekselderij in plakjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Verwarm een scheutje olie in een ruime pan (wok) en bak de speckreepjes krokant. Schep ze uit de pan en zet opzij.
Bak nu in dezelfde pan de ui even aan en voeg de wortel en selderij toe. Bak al roerende een paar minuten tot de groenten wat zacht worden.
Voeg nu ook de tijmblaadjes, laurier en knoflook toe en bak ook even mee.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Blus af met de tomatenblokjes.
Voeg nu de afgespoelde bonen toe en laat deze goed warm worden.
Voeg tot slot de gebakken speckreepjes toe aan het gerecht.
Erg lekker met een knapperig broodje en een groene salade.

Wij gebruiken cannellini bonen, iets groter en steviger dan witte bonen.

Ook lekker

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...