Druivengelei

Zoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.
En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel en druiven of een Toscaanse druivencake.
Dit jaar wilde ik jam maken van een deel van de druiven, maar de druiven bevatten te veel en te grote pitjes, niet fijn. Dus werd het gelei, succes!
Lekker in of op taarten, in de yoghurt, op een broodje of op de borrelplank bij kaas.
En heb je geen druif in de tuin, kun je nu in oktober ook goedkoop druiven kopen.

 

Ingredienten

– 1,5 kilo druiven
– 500 gr geleisuiker speciaal

Bereidingswijze

Zorg voor schone glazen potten, uit de vaatwasser is schoon genoeg.
Wij gebruiken geleisuiker speciaal (half zoet).
Was de druiven en haal ze los van de trossen.
Breng de druiven (geen water toevoegen) in een grote pan al roerend aan de kook en laat ze zachtjes koken, roer regelmatig of gebruik een stamper zodat al het vocht uit de druiven vrij komt.
Zeef de druiven boven een andere pan, je houdt alleen de pitjes en velletjes over.
Meet 1,1 liter druivensap en breng dit met de geleisuiker aan de kook.
Laat 1 minuut doorkoken en schep direkt in de glazen potten.
Vul ze zo vol mogelijk, draai de deksels er snel op en zet de potten voor 5 minuten op de kop.
Zo is de gelei lang houdbaar.

Ook lekker

Appelcompote met cranberries

Appelcompote met cranberries

Appelcompote met cranberriesFeestelijke compote voor de Kerstdagen.Bij het Kerstdiner is het altijd erg lekker om koude bijgerechten op tafel te hebben.Stoofpeertjes en cranberry compote mogen eigenlijk niet ontbreken.En deze appelcompote met cranberries komt nu ook...

Appelkruimeltaartje

Appelkruimeltaartje

AppelkruimeltaartjeJa, weer een appeltaartje!Is en blijft toch altijd lekker, een taartje met frisse appel.Lekker bij de koffie, lekker bij de thee, lekker als dessert.Deze heeft een verrassend hartige bodem, amandellaagje en kruimels bovenop.Met dank aan Mw. Y. van...

Vegan pannacotta van kokosmelk

Vegan pannacotta van kokosmelk

Vegan pannacotta van kokosmelkDeze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen,...