Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Een combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.
Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!
Omdat onze druiven erg zoet zijn gebruiken we een frisse dressing van appelazijn en olie.
Deze salade is ook erg lekker als voorgerechtje.

Ingredienten

– 100 gr veldsla
– 1 appel (fris, niet zoet)
– 1/2 kleine venkel
– blauwe druiven
– flinke hand walnoten
– stukje blauwe schimmelkaas
– 2 eetl appel- of witte wijnazijn
– 3 eetl olijfolie
– zeezout/peper

Bereidingswijze

Was de veldsla en doe in een schaal.
Snijd de venkel in dunne reepjes.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis, en snijd dan in dunne plakjes. Schillen is niet nodig.
Meng de sla met de venkel en appel.
Verdeel de walnoten, druiven en blauwe kaas erover.
Meng de azijn en olijfolie tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de dressing pas op het laatste moment over de salade.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...