Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Een combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.
Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!
Omdat onze druiven erg zoet zijn gebruiken we een frisse dressing van appelazijn en olie.
Deze salade is ook erg lekker als voorgerechtje.

Ingredienten

– 100 gr veldsla
– 1 appel (fris, niet zoet)
– 1/2 kleine venkel
– blauwe druiven
– flinke hand walnoten
– stukje blauwe schimmelkaas
– 2 eetl appel- of witte wijnazijn
– 3 eetl olijfolie
– zeezout/peper

Bereidingswijze

Was de veldsla en doe in een schaal.
Snijd de venkel in dunne reepjes.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis, en snijd dan in dunne plakjes. Schillen is niet nodig.
Meng de sla met de venkel en appel.
Verdeel de walnoten, druiven en blauwe kaas erover.
Meng de azijn en olijfolie tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de dressing pas op het laatste moment over de salade.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...