Mexicaanse Bowl

Alle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.
Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.
Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.
Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je kunt oneindig variëren.
Hier als voorbeeld onze versie, met een pittig bonenprutje.

Ingredienten

voor 4 personen

Voor de bonen:
– scheutje olie
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 eetl Mexicaanse kruidenmix
– 300 gr kidneybonen
– 300 gr witte bonen
– 2 eetl Jalapenos (uit potje)
– zout

Voor de Pico de Gallo
– tomaten
– rode ui
– verse koriander
– 2 eetl Jalapenos (uit potje)
– limoenen
– snufje zout

Verder
– zilvervliesrijst
– sla gemengd of ijsbergsla fijngesneden
– tortillachips
– mais
– tomaatjes
– geraspte kaas
– crème fraîche (of Griekse yoghurt)

Bereidingswijze

Maak de Pico de Gallo, zie recept eerst, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Kook de rijst volgens verpakking.
Terwijl de rijst kookt maak je het bonenprutje:
Snipper de ui en knoflook.
Spoel de bonen met water in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de Mexicaanse kruiden toe en bak even mee.
Voeg de bonen en Jalapenos toe, meng alles door elkaar en laat goed warmen.

Verdeel de ingrediënten voor de Bowl over 4 kommen, zie onze foto.

Vegan? Zorg voor vegan kaas en laat de crème fraîche weg.

Ook lekker

Vegetarische Cassoulet

Vegetarische Cassoulet

Vegetarische CassouletDe bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.Super makkelijk en alles in één panWij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te...

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...