Mexicaanse Bowl

Alle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.
Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.
Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.
Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je kunt oneindig variëren.
Hier als voorbeeld onze versie, met een pittig bonenprutje.

Ingredienten

voor 4 personen

Voor de bonen:
– scheutje olie
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 eetl Mexicaanse kruidenmix
– 300 gr kidneybonen
– 300 gr witte bonen
– 2 eetl Jalapenos (uit potje)
– zout

Voor de Pico de Gallo
– tomaten
– rode ui
– verse koriander
– 2 eetl Jalapenos (uit potje)
– limoenen
– snufje zout

Verder
– zilvervliesrijst
– sla gemengd of ijsbergsla fijngesneden
– tortillachips
– mais
– tomaatjes
– geraspte kaas
– crème fraîche (of Griekse yoghurt)

Bereidingswijze

Maak de Pico de Gallo, zie recept eerst, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Kook de rijst volgens verpakking.
Terwijl de rijst kookt maak je het bonenprutje:
Snipper de ui en knoflook.
Spoel de bonen met water in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de Mexicaanse kruiden toe en bak even mee.
Voeg de bonen en Jalapenos toe, meng alles door elkaar en laat goed warmen.

Verdeel de ingrediënten voor de Bowl over 4 kommen, zie onze foto.

Vegan? Zorg voor vegan kaas en laat de crème fraîche weg.

Ook lekker

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...