Mexicaanse Bowl

Alle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.
Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.
Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.
Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je kunt oneindig variëren.
Hier als voorbeeld onze versie, met een pittig bonenprutje.

Ingredienten

voor 4 personen

Voor de bonen:
– scheutje olie
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 eetl Mexicaanse kruidenmix
– 300 gr kidneybonen
– 300 gr witte bonen
– 2 eetl Jalapenos (uit potje)
– zout

Voor de Pico de Gallo
– tomaten
– rode ui
– verse koriander
– 2 eetl Jalapenos (uit potje)
– limoenen
– snufje zout

Verder
– zilvervliesrijst
– sla gemengd of ijsbergsla fijngesneden
– tortillachips
– mais
– tomaatjes
– geraspte kaas
– crème fraîche (of Griekse yoghurt)

Bereidingswijze

Maak de Pico de Gallo, zie recept eerst, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Kook de rijst volgens verpakking.
Terwijl de rijst kookt maak je het bonenprutje:
Snipper de ui en knoflook.
Spoel de bonen met water in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de Mexicaanse kruiden toe en bak even mee.
Voeg de bonen en Jalapenos toe, meng alles door elkaar en laat goed warmen.

Verdeel de ingrediënten voor de Bowl over 4 kommen, zie onze foto.

Vegan? Zorg voor vegan kaas en laat de crème fraîche weg.

Ook lekker

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het grasEen Oudhollandse stamppot van snijbonen (gras) en witte bonen (billetjes).Ik kwam het tegen in twee heel oude kookboekjes.Alleen door de naam is het al leuk om deze stamppot te maken.Maar het is erg smakelijk bovendien.Ingredienten– 800 gr...

Groene shakshuka – vandaagwatanders

Groene shakshuka – vandaagwatanders

Groene shakshukaEen heerlijk lunchgerecht wanneer je zin hebt in wat extra groente.Net als de traditionele shakshuka worden de eieren gepocheerd in een groentesaus in de pan.Maar deze groene versie bevat dus veel groene groenten en geen tomatensaus.Je eet het lekker...

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelenPittige gekruide aardappelen uit India.Erg lekker als bijgerecht bij een curry.Maar ook bij een Hollandse salade zijn deze pittige aardappeltjes heel erg lekker.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– olie of plantaardige boter– 1/2...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...