Vegan Boeuf Bourguignon

Ben je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?
Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.
Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook de niet vegetariërs maak je hier blij mee.
Maak deze Bourguignon vandaag nog klaar, hoef je het morgen alleen nog op te warmen!

Ingredienten

Voor 2 personen
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1 winterpeen
– 2 stengels bleekselderij
– 350 gr champignons
– 1 blikje (370 gr) linzen
– 100 ml rode wijn
– 2 eetl bloem
– 150 ml bouillon (goed hartig!)
– olijfolie
– zout en peper
– paar takjes tijm

Bereidingswijze

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook in plakjes.
Schil de peen en snijd in halve plakjes.
Snijd de selderij in kleine boogjes.
Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
Verhit in een braadpan een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook zacht.
Voeg de bleekselderij, peen en bak een paar minuten tot ze iets zachter worden.
Voeg nu ook de champignons en tijm toe en bak even mee.
Voeg nu de bloem toe en roer alles goed door.
Blus af met de wijn, roer weer alles door, de bloem zal nu binden
Voeg nu de bouillon, de uitgelekte linzen en tijm toe,
Laat alles even goed doorwarmen gedurende ca. 10 minuten.
Breng op smaak met zout/peper.

Vindt je de saus nog iets te dun, kun je eventueel nog wat binden met wat maizena.

Lekker met alles: gekookte aardappelen, aardappelrozetjes uit de oven, rijst of lekkere puree.

Ook lekker

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...

Klassieke Tiramisu

Klassieke Tiramisu

Klassieke TiramisuWie kent het niet?Deze klassieker uit de Italiaanse keuken stond nog niet op onze site.Heel gek, want we eten dit ontzettend lekkere dessert toch zeker al 30 jaar!Het doet het altijd goed na een Italiaans etentje.Bij deze ons basisrecept, simpel en...

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderij

Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade Deze lekker frisse salade in de vorm van een kerstkrans staat erg mooi op de kersttafel.Fris groen met rood van tomaatjes, rode ui, cranberry's en granaatappelpitjes.Echte kerstkleurtjes!Ingredienten– 100 gr gemengde sla, eikenbladsla of rucola– 1...

Salame di sioccolato

Salame di sioccolato

Salame di sioccolatoZoete chocoladesalamiEen Italiaans dessert gemaakt van koekjes, cacao, boter en suiker. Met soms ook noten en/of een beetje likeur.Eigenlijk lijkt het veel op de in Nederland bekende arretjescake.Maar ik vind deze salami er veel leuker uitzien.Het...

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Appelcompote met cranberry’s

Appelcompote met cranberry’s

Appelcompote met cranberry'sFeestelijke compote voor de Kerstdagen.Bij het Kerstdiner is het altijd erg lekker om koude bijgerechten op tafel te hebben.Stoofpeertjes en cranberry compote mogen eigenlijk niet ontbreken.En deze appelcompote met cranberry's komt nu ook...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...