Vegan Boeuf Bourguignon

Ben je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?
Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.
Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook de niet vegetariërs maak je hier blij mee.
Maak deze Bourguignon vandaag nog klaar, hoef je het morgen alleen nog op te warmen!

Ingredienten

Voor 2 personen
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 1 winterpeen
– 2 stengels bleekselderij
– 350 gr champignons
– 1 blikje (370 gr) linzen
– 100 ml rode wijn
– 150 ml bouillon (goed hartig!)
– olijfolie
– zout en peper
– paar takjes tijm

Bereidingswijze

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook in plakjes.
Schil de peen en snijd in halve plakjes.
Snijd de selderij in kleine boogjes.
Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
Verhit in een braadpan een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook zacht.
Voeg de bleekselderij, peen en bak een paar minuten tot ze iets zachter worden.
Voeg nu ook de champignons en tijm toe en bak even mee.
Voeg nu de bloem toe en roer alles goed door.
Blus af met de wijn, roer weer alles door, de bloem zal nu binden
Voeg nu de bouillon, de uitgelekte linzen en tijm toe,
Laat alles even goed doorwarmen gedurende ca. 10 minuten.
Breng op smaak met zout/peper.

Vindt je de saus nog iets te dun, kun je eventueel nog wat binden met wat maizena.

Lekker met alles: gekookte aardappelen, aardappelrozetjes uit de oven, rijst of lekkere puree.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijnGeen Kerst zonder cranberries, cranberries horen bij Kerst!Wij gebruiken cranberries in gebak, snoep, groentegerechten en salades.En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberries. Zie ook op de site.Deze keer hebben we rozemarijn...