Pasta all’arrabbiata
Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.
Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.
Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.
Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige tomatensaus.
Ingredienten
– 350 gr penne of spaghetti
– 3 tenen knoflook
– 2 Spaanse pepers
– olijfolie
– 2 blikken gepelde tomaten
– zout/peper
– handje peterselie
– 50 gr Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken voor een veganistische versie)
– wij hebben nog extra kleine tomaatjes toegevoegd, maar dat hoort dus niet
Bereidingswijze
Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd in ringetjes.
Verwarm de olijfolie in een ruime pan.
Voeg knoflook en rode peper toe en bak ze rustig in de warme olie.
Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en prak de tomaten fijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Als je wilt kun je nu de extra tomaatjes ook toevoegen en meewarmen.
Laat de saus ca. 10 minuten pruttelen tot het wat is ingedikt.
Kook nu de pasta volgens de verpakking.
Meng de pasta door de saus.
Bestrooi het geheel met peterselie en geraspte Parmezaan (of edelgist)en klaar!
Ook lekker
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...
Orzo met groene groenten en pesto
Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...