Pasta all’arrabbiata
Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.
Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.
Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.
Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige tomatensaus.
Ingredienten
– 350 gr penne of spaghetti
– 3 tenen knoflook
– 2 Spaanse pepers
– olijfolie
– 2 blikken gepelde tomaten
– zout/peper
– handje peterselie
– 50 gr Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken voor een veganistische versie)
– wij hebben nog extra kleine tomaatjes toegevoegd, maar dat hoort dus niet
Bereidingswijze
Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd in ringetjes.
Verwarm de olijfolie in een ruime pan.
Voeg knoflook en rode peper toe en bak ze rustig in de warme olie.
Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en prak de tomaten fijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Als je wilt kun je nu de extra tomaatjes ook toevoegen en meewarmen.
Laat de saus ca. 10 minuten pruttelen tot het wat is ingedikt.
Kook nu de pasta volgens de verpakking.
Meng de pasta door de saus.
Bestrooi het geheel met peterselie en geraspte Parmezaan (of edelgist)en klaar!
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...