Pasta all’arrabbiata

Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.
Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.
Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.
Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige tomatensaus.

Ingredienten

Ingrediënten:
– 350 gr penne of spaghetti
– 3 tenen knoflook
– 2 Spaanse pepers
– olijfolie
– 2 blikken gepelde tomaten
– zout/peper
– handje peterselie
– 50 gr Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken voor een veganistische versie)
– wij hebben nog extra kleine tomaatjes toegevoegd, maar dat hoort dus niet

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd in ringetjes.
Verwarm de olijfolie in een ruime pan.
Voeg knoflook en rode peper toe en bak ze rustig in de warme olie.
Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en prak de tomaten fijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Als je wilt kun je nu de extra tomaatjes ook toevoegen en meewarmen.
Laat de saus ca. 10 minuten pruttelen tot het wat is ingedikt.
Kook nu de pasta volgens de verpakking.
Meng de pasta door de saus.
Bestrooi het geheel met peterselie en geraspte Parmezaan (of edelgist)en klaar!

Ook lekker

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...