Griesmeelpudding met bramensaus

Soms kan ik opeens zo’n trek krijgen in toetjes van vroeger.
Griesmeelpudding bijvoorbeeld!
Wie kent het nog? Zo’n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus.

Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en biologische ahornsiroop.
Best gezond eigenlijk.
En lekker!

Ingredienten

– 500 ml amandelmelk, of andere melk
– 4 eetl maplesiroop (suiker of agavesiroop)
– 55 gr tarwegriesmeel

Voor de bramensaus:
– 200 ml bramensap
– suiker, honing of agavesiroop naar smaak, ik gebruik maar 2 theelepels.
– 1 eetl maizena

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook, voeg de griesmeel al roerende toe en daarna ook de maplesiroop.
Laat ca. 3 minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
Spoel een pudding- of tulbandvorm om met koud water.
Giet de pudding in de vorm en laat afkoelen (2 a 3 uur)
Dek de pudding af met een stukje vershoudfolie om een vel te voorkomen.

Breng voor de bramensaus het sap met de suiker (of andere zoetstof als je dat liever gebruikt) in een pannetje aan de kook.
Meng ondertussen in een kommetje de maizena met 2 eetl water, meng goed tot de maizena geheel is opgelost.
Giet het maizenapapje bij het bramensap, roer goed door en laat zachtjes doorkoken tot je saus mooi gebonden is.

Je kunt ipv bramensap natuurlijk ook bessensap gebruiken.

Ook lekker

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten

Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...