Griesmeelpudding met bramensaus
Soms kan ik opeens zo’n trek krijgen in toetjes van vroeger.
Griesmeelpudding bijvoorbeeld!
Wie kent het nog? Zo’n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus.
Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en biologische ahornsiroop.
Best gezond eigenlijk.
En lekker!
Ingredienten
– 500 ml amandelmelk, of andere melk
– 4 eetl maplesiroop (suiker of agavesiroop)
– 55 gr tarwegriesmeel
Voor de bramensaus:
– 200 ml bramensap
– suiker, honing of agavesiroop naar smaak, ik gebruik maar 2 theelepels.
– 1 eetl maizena
Bereidingswijze
Breng de melk aan de kook, voeg de griesmeel al roerende toe en daarna ook de maplesiroop.
Laat ca. 3 minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
Spoel een pudding- of tulbandvorm om met koud water.
Giet de pudding in de vorm en laat afkoelen (2 a 3 uur)
Dek de pudding af met een stukje vershoudfolie om een vel te voorkomen.
Breng voor de bramensaus het sap met de suiker (of andere zoetstof als je dat liever gebruikt) in een pannetje aan de kook.
Meng ondertussen in een kommetje de maizena met 2 eetl water, meng goed tot de maizena geheel is opgelost.
Giet het maizenapapje bij het bramensap, roer goed door en laat zachtjes doorkoken tot je saus mooi gebonden is.
Je kunt ipv bramensap natuurlijk ook bessensap gebruiken.
Ook lekker
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Cranberrysaus
CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...
Triffle van hangop
Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...