Griesmeelpudding met bramensaus

Soms kan ik opeens zo’n trek krijgen in toetjes van vroeger.
Griesmeelpudding bijvoorbeeld!
Wie kent het nog? Zo’n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus.

Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en biologische ahornsiroop.
Best gezond eigenlijk.
En lekker!

Ingredienten

– 500 ml amandelmelk, of andere melk
– 4 eetl maplesiroop (suiker of agavesiroop)
– 55 gr tarwegriesmeel

Voor de bramensaus:
– 200 ml bramensap
– suiker, honing of agavesiroop naar smaak, ik gebruik maar 2 theelepels.
– 1 eetl maizena

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook, voeg de griesmeel al roerende toe en daarna ook de maplesiroop.
Laat ca. 3 minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
Spoel een pudding- of tulbandvorm om met koud water.
Giet de pudding in de vorm en laat afkoelen (2 a 3 uur)
Dek de pudding af met een stukje vershoudfolie om een vel te voorkomen.

Breng voor de bramensaus het sap met de suiker (of andere zoetstof als je dat liever gebruikt) in een pannetje aan de kook.
Meng ondertussen in een kommetje de maizena met 2 eetl water, meng goed tot de maizena geheel is opgelost.
Giet het maizenapapje bij het bramensap, roer goed door en laat zachtjes doorkoken tot je saus mooi gebonden is.

Je kunt ipv bramensap natuurlijk ook bessensap gebruiken.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...