Oosterse wilderijstsalade

Een lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.
Een rood pepertje maakt het lekker pittig.
Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.
Het recept komt uit het kookboek Ching’s snelle Chinese keuken.

Ingredienten

– 150 gr wilde rijst (ongekookt)
– 1/2 komkommer
– 1 rode paprika
– 8 radijsjes
– 1 rode chilipeper
– 3 eetl olijfolie
– 5 eetl citroensap
– 2 eetl. lichte sojasaus
– 1 eetl sesamolie
– handje korianderblaadjes
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking, en laat afkoelen.
Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Maak deze salade ruim van te voren en laat goed koud worden in de koelkast.

Ook lekker

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...