Oosterse wilderijstsalade

Een lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.
Een rood pepertje maakt het lekker pittig.
Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.
Het recept komt uit het kookboek Ching’s snelle Chinese keuken.

Ingredienten

– 150 gr wilde rijst (ongekookt)
– 1/2 komkommer
– 1 rode paprika
– 8 radijsjes
– 1 rode chilipeper
– 3 eetl olijfolie
– 5 eetl citroensap
– 2 eetl. lichte sojasaus
– 1 eetl sesamolie
– handje korianderblaadjes
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking, en laat afkoelen.
Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Maak deze salade ruim van te voren en laat goed koud worden in de koelkast.

Ook lekker

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Smashed potatoes

Smashed potatoes

Smashed potatoesDe lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.De...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...