Oosterse wilderijstsalade

Een lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.
Een rood pepertje maakt het lekker pittig.
Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.
Het recept komt uit het kookboek Ching’s snelle Chinese keuken.

Ingredienten

– 150 gr wilde rijst (ongekookt)
– 1/2 komkommer
– 1 rode paprika
– 8 radijsjes
– 1 rode chilipeper
– 3 eetl olijfolie
– 5 eetl citroensap
– 2 eetl. lichte sojasaus
– 1 eetl sesamolie
– handje korianderblaadjes
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking, en laat afkoelen.
Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Maak deze salade ruim van te voren en laat goed koud worden in de koelkast.

Ook lekker

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...