Oosterse wilderijstsalade

Een lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.
Een rood pepertje maakt het lekker pittig.
Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.
Het recept komt uit het kookboek Ching’s snelle Chinese keuken.

Ingredienten

– 150 gr wilde rijst (ongekookt)
– 1/2 komkommer
– 1 rode paprika
– 8 radijsjes
– 1 rode chilipeper
– 3 eetl olijfolie
– 5 eetl citroensap
– 2 eetl. lichte sojasaus
– 1 eetl sesamolie
– handje korianderblaadjes
– zout/peper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking, en laat afkoelen.
Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Maak deze salade ruim van te voren en laat goed koud worden in de koelkast.

Ook lekker

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...

Druivengelei

Druivengelei

DruivengeleiZoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel...

Vegan pannacotta van kokosmelk

Vegan pannacotta van kokosmelk

Vegan pannacotta van kokosmelkDeze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen,...