Paella met champignons
We hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.
Lekker, makkelijk en boordevol groenten.
Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.
En tot slot hebben we wat reepjes nori over de paella gestrooid, dat geeft net dat ziltige smaakje.
Ingredienten
– 1 rode ui
– 4 teen knoflook
– 2 paprika’s
– 200 gr champignons
– 4 tomaten
– 2 theel gerookt paprikapoeder
– 2 theel kurkuma
– 1 theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst of risottorijst
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 200 gr velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– 300 gr artisjokharten (blik)
– bosje peterselie
– norivellen
– citroen
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen, de paprika in repen, de champignons in plakken, hak de knoflook en snijd de tomaten in parten.
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, hapjespan of wok en smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s, champignons en tomaten toe en roerbak ca. 5 minuten.
Roer de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper en de knoflook erdoor en roerbak nog ca. 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten.
Roer nu de bouillon en saffraan door het rijst/groentemengsel en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen.
Neem de pan van het vuur en voeg de gehalveerde artisjokken en de erwtjes toe. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot met fijngesneden peterselie en de in dunne reepjes geknipte norivellen en partjes citroen.
(let op: niet iedereen houdt van de smaak van nori)
Ook lekker
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...