Paella met champignons

We hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.
Lekker, makkelijk en boordevol groenten.
Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.
En tot slot hebben we wat reepjes nori over de paella gestrooid, dat geeft net dat ziltige smaakje.

Ingredienten

– 1 rode ui
– 4 teen knoflook
– 2 paprika’s
– 200 gr champignons
– 4 tomaten
– 2 theel gerookt paprikapoeder
– 2 theel kurkuma
– 1 theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst of risottorijst
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 200 gr velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– 300 gr artisjokharten (blik)
– bosje peterselie
– norivellen
– citroen

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen, de paprika in repen, de champignons in plakken, hak de knoflook en snijd de tomaten in parten.
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, hapjespan of wok en smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s, champignons en tomaten toe en roerbak ca. 5 minuten.
Roer de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper en de knoflook erdoor en roerbak nog ca. 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten.
Roer nu de bouillon en saffraan door het rijst/groentemengsel en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen.
Neem de pan van het vuur en voeg de gehalveerde artisjokken en de erwtjes toe. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot met fijngesneden peterselie en de in dunne reepjes geknipte norivellen en partjes citroen.

(let op: niet iedereen houdt van de smaak van nori)

Ook lekker

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...