Paella met champignons
We hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.
Lekker, makkelijk en boordevol groenten.
Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.
En tot slot hebben we wat reepjes nori over de paella gestrooid, dat geeft net dat ziltige smaakje.
Ingredienten
– 1 rode ui
– 4 teen knoflook
– 2 paprika’s
– 200 gr champignons
– 4 tomaten
– 2 theel gerookt paprikapoeder
– 2 theel kurkuma
– 1 theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst of risottorijst
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 200 gr velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– 300 gr artisjokharten (blik)
– bosje peterselie
– norivellen
– citroen
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen, de paprika in repen, de champignons in plakken, hak de knoflook en snijd de tomaten in parten.
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, hapjespan of wok en smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s, champignons en tomaten toe en roerbak ca. 5 minuten.
Roer de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper en de knoflook erdoor en roerbak nog ca. 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten.
Roer nu de bouillon en saffraan door het rijst/groentemengsel en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen.
Neem de pan van het vuur en voeg de gehalveerde artisjokken en de erwtjes toe. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot met fijngesneden peterselie en de in dunne reepjes geknipte norivellen en partjes citroen.
(let op: niet iedereen houdt van de smaak van nori)
Ook lekker
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...
Orzo met groene groenten en pesto
Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...
Saag Aloo
Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...