Groene smoothie met andijvie

Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.
We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.
Maar nog niet een met andijvie.
Ik koop vaak een grote struik andijvie, te veel voor een gerecht, er blijft altijd flink wat over. Daar maken we de kippen dan altijd heel blij mee.
Maar nu we deze smoothie met andijvie hebben geproefd, ben ik bang dat de kippen voortaan wat minder krijgen.

Ingredienten

Voor 2 grote glazen
– 1 banaan, bevroren
– 1 stengel bleekselderij
– 100-150 gram andijvie
– 300 ml vers sinaasappelsap

Bereidingswijze

Gebruik een blender.
Snijd de bevroren banaan en de bleekselderij in stukken.
Doe dit in de blender, dan de andijvie en tot slot het sinaasappelsap.
En blenderen maar.
Blender 15 seconden, wacht 15 seconden en blender nogmaals 15 seconden, zo krijg je een heerlijke romige smoothie!

De bleekselderij geeft een heel kruidige, hartige smaak.
Je kunt de andijvie ook vervangen door spinazie of paksoi.

Het best is om de bananen bevroren te gebruiken.
Tip: zodra bananen iets te rijp beginnen te worden, leg ik ze gewoon in de vriezer, handig als voorraadje.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...