Supersnelle ingelegde rode ui

Zoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.
We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.
Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas.
Deze versie zonder kruiden smaakte heel lekker bij de wraps met sticky paddenstoelen.

Ingredienten

– 2 niet te grote rode uien
– 150 ml appelazijn (of rijstazijn of witte azijn)
– 150 ml water
– 2 eetl suiker
– 1 theel zeezout

Bereidingswijze

Snijd de rode ui in dunne halve of hele ringen.
En doe deze in een schoon, goed afsluitbaar (weck)potje
Meng in een pan de azijn met water, suiker en zout.
verwarm dit al roerende tot suiker en zout goed zijn opgelost.
Giet de vloeistof over de ui en sluit je potje.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Na ca. 30 minuten zijn de uien al lekker!

Ook lekker

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...