Supersnelle ingelegde rode ui

Zoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.
We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.
Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas.
Deze versie zonder kruiden smaakte heel lekker bij de wraps met sticky paddenstoelen.

Ingredienten

– 2 niet te grote rode uien
– 150 ml appelazijn (of rijstazijn of witte azijn)
– 150 ml water
– 2 eetl suiker
– 1 theel zeezout

Bereidingswijze

Snijd de rode ui in dunne halve of hele ringen.
En doe deze in een schoon, goed afsluitbaar (weck)potje
Meng in een pan de azijn met water, suiker en zout.
verwarm dit al roerende tot suiker en zout goed zijn opgelost.
Giet de vloeistof over de ui en sluit je potje.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Na ca. 30 minuten zijn de uien al lekker!

Ook lekker

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...