Vegan Kerstfudge

Onze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.
Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.
Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry’s.
Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo feestelijk.

Ingredienten

– 200 ml kokosmelk
– 200 gr extra pure chocolade, 70% of 85%, wij gebruiken fairtrade en biologisch
– 100 gr gedroogde cranberry’s

– bakvorm 16 x 24 cm (ongeveer)
– bakpapier

Bereidingswijze

Bekleed eerst je bakvorm met bakpapier, als je het papier eerst tot een prop knijp wordt het soepeler en kun je je bakvorm makkelijk bekleden.

Doe de kokosmelk in een steelpan, breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de melk.
Verwarm de melk en chocolade al roerende op een laag vuur.
Zodra de chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur.
Voeg de cranberry’s toe en roer nogmaals goed door.
Stort de fudge nu in de bakvorm en strijk glad.
Verdeel er nog wat extra cranberry’s over en zet de fudge in de koelkast en laat in ca. 3 uur opstijven.
Snijd de fudge in mooie blokjes met een scherp glad mes.
Bewaar de fudge in de koelkast, blijft wel tot 3 weken goed in een afgesloten bakje.

Je kunt de fudge natuurlijk ook met minder pure chocolade maken.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijnGeen Kerst zonder cranberries, cranberries horen bij Kerst!Wij gebruiken cranberries in gebak, snoep, groentegerechten en salades.En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberries. Zie ook op de site.Deze keer hebben we rozemarijn...