Pasta met broccoli pesto

Als je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.
Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)
– 1 theel chiliflakes (of minder)
– handje pijnboompitjes, geroosterd
– handje verse basilicum blaadjes
– Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken voor een veganistische versie)

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim zout water al dente.
Giet de pasta af en houd een kopje kookwater achter.
Doe de pasta met het achtergehouden kookwater terug in de pan en zet de pan op een lage vlam.
Voeg de broccoli pesto toe en meng deze door de pasta tot alles warm is.
Dit duurt maar een paar minuten.
Strooi tot slot de chiliflakes, pijnboompitjes, basilicum en geraspte Parmezaan over de pasta.

Ook lekker

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...