Spaghetti puttanesca

Een klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.
Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.
Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.
De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg.

Voor een makkelijke, snelle pasta met ingrediënten die je waarschijnlijk wel in voorraad hebt.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– 6 eetl olijfolie
– 4 tenen knoflook
– 1 rood pepertje of 1/2 theel chiliflakes
– 200 gr zwarte olijven
– 4 eetl kappertjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 maggiblokje (als vervanger voor de ansjovis)
– handje peterselie

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes.
Snijd het pepertje in ringetjes.
Hak de olijven en kappertjes grof,
Verwarm de olijfolie in een ruime pan op laag vuur.
Voeg de knoflook en pepertje of chiliflakes toe en bak ze rustig in de warme olie.
Roer regelmatig en houd het goed in de gaten: de knoflook mag niet verbranden.
Voeg de kappertjes en olijven toe en bak even mee.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng geheel tot aan de kook.
Zet dan de vlam laag en verkruimel het maggiblokje in de saus.
Laat de saus ca. 15 minuten heel zacht pruttelen, zo trekken de smaken lekker in en de saus dikt iets in.

Kook ondertussen de pasta in ruim zout water al dente.
Giet af en meng de pasta door de puttanescasaus.
Gebruik eventueel nog wat kookwater voor meer smeuïgheid.
Strooi voor serveren de peterselie over het geheel.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...