Spaghetti puttanesca
Een klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.
Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.
Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.
De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg.
Voor een makkelijke, snelle pasta met ingrediënten die je waarschijnlijk wel in voorraad hebt.
Ingredienten
– 350 gr pasta
– 6 eetl olijfolie
– 4 tenen knoflook
– 1 rood pepertje of 1/2 theel chiliflakes
– 200 gr zwarte olijven
– 4 eetl kappertjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 maggiblokje (als vervanger voor de ansjovis)
– handje peterselie
Bereidingswijze
Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes.
Snijd het pepertje in ringetjes.
Hak de olijven en kappertjes grof,
Verwarm de olijfolie in een ruime pan op laag vuur.
Voeg de knoflook en pepertje of chiliflakes toe en bak ze rustig in de warme olie.
Roer regelmatig en houd het goed in de gaten: de knoflook mag niet verbranden.
Voeg de kappertjes en olijven toe en bak even mee.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng geheel tot aan de kook.
Zet dan de vlam laag en verkruimel het maggiblokje in de saus.
Laat de saus ca. 15 minuten heel zacht pruttelen, zo trekken de smaken lekker in en de saus dikt iets in.
Kook ondertussen de pasta in ruim zout water al dente.
Giet af en meng de pasta door de puttanescasaus.
Gebruik eventueel nog wat kookwater voor meer smeuïgheid.
Strooi voor serveren de peterselie over het geheel.
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...
Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...