Pulled oesterzwammen
Een makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.
Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.
Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla’s.
Ingredienten
voor 4 personen
– 4 broodjes of wraps
– 200 gr oesterzwammen
– 2 eetl olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1/2 theel gerookt paprikapoeder
– 1/2 theel cayennepeper
– zout
– bbq-saus
Bereidingswijze
Maak de paddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier.
Trek of scheur de paddenstoelen in de lengte in repen.
Meng in een kom met de olijfolie, gerookt paprikapoeder, zout, cayennepoeder en de geperste knoflook.
Schud goed door elkaar.
Verdeel de paddenstoelen op bakpapier op een bakblik en bak ze in 20 minuten op 200 graden knapperig en bruin
Verwarm een klein scheutje olie in een koekenpan en doe de paddenstoelen en de bbq-saus erbij.
Meng beiden door elkaar en bak 3 tot 5 minuten door tot alles een lekker plakkerig laagje heeft.
Garneer je broodjes of wraps met bijvoorbeeld:
– gemengde sla
– tomaatjes, komkommer
– knoflooksaus
of ook leuk en lekker: Mexicaans met Pico de gallo en Guacamole
Ook lekker
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...