Vietnamese rolletjes

Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls.
In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla.
De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken. Bijvoorbeeld een stuk komkommer, een halve paprika of een enkel bosuitje. Je snijd alles in dunne reepjes en vullen maar.
Wij hebben wel een lekker hartig omeletje gebakken voor deze vegetarische versie.

Ingredienten

– grote slabladeren van kropsla
– 1 winterwortel
– stuk komkommer
– 2 handen taugé
– 2 bosuitjes
– paar takjes koriander
– bieslook, lange sprieten
– 2 eieren
– scheutje sojasaus
– ½ rood pepertje
– olie om in te bakken

Bereidingswijze

Klop de eieren los met een scheutje sojasaus en het gesnipperde rode pepertje. Verhit olie in een koekenpan en bak een omelet. Laat deze afkoelen op een bord en snijd dan in repen.
Snijd de winterwortel en komkommer in dunne reepjes.
Snijd de bosui in schuine reepjes.
Neem een slablad en leg er in de breedte wat reepjes omelet, wortel, komkommer, bosui en wat taugé en koriander op. Rol het slablad op, begin bij het smalste gedeelte.
Wikkel een spriet bieslook om het rolletje en knoop vast.

Als voorafje is 1 rolletje per persoon voldoende.

Geef als sausje bij de slarolletjes bijvoorbeeld een schaaltje met sojasaus of chilisaus.
Of ook heel lekker een sausje van:
– 50 ml sojasaus
– ½ eetl tamarinde
– ½ eetl hoysin saus
– ½ gesnipperd rood pepertje

Ook lekker

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...