Vietnamese rolletjes

Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls.
In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla.
De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken. Bijvoorbeeld een stuk komkommer, een halve paprika of een enkel bosuitje. Je snijd alles in dunne reepjes en vullen maar.
Wij hebben wel een lekker hartig omeletje gebakken voor deze vegetarische versie.

Ingredienten

– grote slabladeren van kropsla
– 1 winterwortel
– stuk komkommer
– 2 handen taugé
– 2 bosuitjes
– paar takjes koriander
– bieslook, lange sprieten
– 2 eieren
– scheutje sojasaus
– ½ rood pepertje
– olie om in te bakken

Bereidingswijze

Klop de eieren los met een scheutje sojasaus en het gesnipperde rode pepertje. Verhit olie in een koekenpan en bak een omelet. Laat deze afkoelen op een bord en snijd dan in repen.
Snijd de winterwortel en komkommer in dunne reepjes.
Snijd de bosui in schuine reepjes.
Neem een slablad en leg er in de breedte wat reepjes omelet, wortel, komkommer, bosui en wat taugé en koriander op. Rol het slablad op, begin bij het smalste gedeelte.
Wikkel een spriet bieslook om het rolletje en knoop vast.

Als voorafje is 1 rolletje per persoon voldoende.

Geef als sausje bij de slarolletjes bijvoorbeeld een schaaltje met sojasaus of chilisaus.
Of ook heel lekker een sausje van:
– 50 ml sojasaus
– ½ eetl tamarinde
– ½ eetl hoysin saus
– ½ gesnipperd rood pepertje

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Ketoprak

Ketoprak Wat is het toch een feest dat er zo veel vegetarische recepten zijn in de Indonesische keuken. Onze Indonesische rijsttafel wordt steeds uitgebreider. We hebben op onze website nu een nieuw thema toegevoegd: Rijsttafel, alle Indonesische gerechten...

Sambal Goreng Boontjes

Sambal Goreng Boontjes Een eenvoudig recept voor heerlijk pittige boontjes op Indonesische wijze. Heel lekker in combinatie met de eieren van tante Nannie. Ingredienten - 500 gr sperziebonen - 3 eetl zonnebloem- of kokosolie - 1 ui - 2 teen knoflook - 3 eetl ketjap...