Vietnamese rolletjes

Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls.
In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla.
De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken. Bijvoorbeeld een stuk komkommer, een halve paprika of een enkel bosuitje. Je snijd alles in dunne reepjes en vullen maar.
Wij hebben wel een lekker hartig omeletje gebakken voor deze vegetarische versie.

Ingredienten

– grote slabladeren van kropsla
– 1 winterwortel
– stuk komkommer
– 2 handen taugé
– 2 bosuitjes
– paar takjes koriander
– bieslook, lange sprieten
– 2 eieren
– scheutje sojasaus
– ½ rood pepertje
– olie om in te bakken

Bereidingswijze

Klop de eieren los met een scheutje sojasaus en het gesnipperde rode pepertje. Verhit olie in een koekenpan en bak een omelet. Laat deze afkoelen op een bord en snijd dan in repen.
Snijd de winterwortel en komkommer in dunne reepjes.
Snijd de bosui in schuine reepjes.
Neem een slablad en leg er in de breedte wat reepjes omelet, wortel, komkommer, bosui en wat taugé en koriander op. Rol het slablad op, begin bij het smalste gedeelte.
Wikkel een spriet bieslook om het rolletje en knoop vast.

Als voorafje is 1 rolletje per persoon voldoende.

Geef als sausje bij de slarolletjes bijvoorbeeld een schaaltje met sojasaus of chilisaus.
Of ook heel lekker een sausje van:
– 50 ml sojasaus
– ½ eetl tamarinde
– ½ eetl hoysin saus
– ½ gesnipperd rood pepertje

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...