Broodje paddenstoelenragout

Als ik dan in winkel al die verschillende paddenstoelen zie, dan kan ik daar zo’n ontzettende trek in krijgen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken, soepjes, salades, risotto’s, omeletten, vullen noem maar op.
En je kunt er ragout mee maken!
Paddenstoelenragout, ook zo’n klassieker die lekker blijft. Wie kent het niet?
In plaats van ragoutbakjes, vullen wij lekker knapperige broodjes met de ragout, iets slanker? Lekker als lunch, brunch of met een salade of soepje erbij ook prima als maaltijd.

Ingredienten

4 Italiaanse bollen of andere ronde broodjes
– 400 gr paddenstoelen (b.v. kastanje champignons, oesterzwammen, shiitake)
– 50 gr boter
– 60 gr bloem
– 0,5 liter bouillon (paddenstoelen of groente)
– 1 teen knoflook
– 1 sjalotje
– takje tijm
– handje peterselie
– verse peper

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje.
Verwarm de boter in een pan en fruit het sjalotje zacht aan, laat niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde saus hebt.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Snipper de knoflook.
Bak de paddenstoelen in een klein scheutje olijfolie lekker bruin, voeg het teentje knoflook en de blaadjes van het takje tijm toe, bak nog even mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de paddenstoelen door de warme ragout.
Snijd het kapje van de broodjes en hol de broodjes uit.
Vul ze met de ragout en garneer met peterselie.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...