Broodje paddenstoelenragout

Als ik dan in winkel al die verschillende paddenstoelen zie, dan kan ik daar zo’n ontzettende trek in krijgen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken, soepjes, salades, risotto’s, omeletten, vullen noem maar op.
En je kunt er ragout mee maken!
Paddenstoelenragout, ook zo’n klassieker die lekker blijft. Wie kent het niet?
In plaats van ragoutbakjes, vullen wij lekker knapperige broodjes met de ragout, iets slanker? Lekker als lunch, brunch of met een salade of soepje erbij ook prima als maaltijd.

Ingredienten

4 Italiaanse bollen of andere ronde broodjes
– 400 gr paddenstoelen (b.v. kastanje champignons, oesterzwammen, shiitake)
– 50 gr boter
– 60 gr bloem
– 0,5 liter bouillon (paddenstoelen of groente)
– 1 teen knoflook
– 1 sjalotje
– takje tijm
– handje peterselie
– verse peper

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje.
Verwarm de boter in een pan en fruit het sjalotje zacht aan, laat niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde saus hebt.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Snipper de knoflook.
Bak de paddenstoelen in een klein scheutje olijfolie lekker bruin, voeg het teentje knoflook en de blaadjes van het takje tijm toe, bak nog even mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de paddenstoelen door de warme ragout.
Snijd het kapje van de broodjes en hol de broodjes uit.
Vul ze met de ragout en garneer met peterselie.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...