Broodje paddenstoelenragout

Als ik dan in winkel al die verschillende paddenstoelen zie, dan kan ik daar zo’n ontzettende trek in krijgen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken, soepjes, salades, risotto’s, omeletten, vullen noem maar op.
En je kunt er ragout mee maken!
Paddenstoelenragout, ook zo’n klassieker die lekker blijft. Wie kent het niet?
In plaats van ragoutbakjes, vullen wij lekker knapperige broodjes met de ragout, iets slanker? Lekker als lunch, brunch of met een salade of soepje erbij ook prima als maaltijd.

Ingredienten

4 Italiaanse bollen of andere ronde broodjes
– 400 gr paddenstoelen (b.v. kastanje champignons, oesterzwammen, shiitake)
– 50 gr boter
– 60 gr bloem
– 0,5 liter bouillon (paddenstoelen of groente)
– 1 teen knoflook
– 1 sjalotje
– takje tijm
– handje peterselie
– verse peper

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje.
Verwarm de boter in een pan en fruit het sjalotje zacht aan, laat niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde saus hebt.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Snipper de knoflook.
Bak de paddenstoelen in een klein scheutje olijfolie lekker bruin, voeg het teentje knoflook en de blaadjes van het takje tijm toe, bak nog even mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de paddenstoelen door de warme ragout.
Snijd het kapje van de broodjes en hol de broodjes uit.
Vul ze met de ragout en garneer met peterselie.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...