Broodje paddenstoelenragout

Als ik dan in winkel al die verschillende paddenstoelen zie, dan kan ik daar zo’n ontzettende trek in krijgen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken, soepjes, salades, risotto’s, omeletten, vullen noem maar op.
En je kunt er ragout mee maken!
Paddenstoelenragout, ook zo’n klassieker die lekker blijft. Wie kent het niet?
In plaats van ragoutbakjes, vullen wij lekker knapperige broodjes met de ragout, iets slanker? Lekker als lunch, brunch of met een salade of soepje erbij ook prima als maaltijd.

Ingredienten

4 Italiaanse bollen of andere ronde broodjes
– 400 gr paddenstoelen (b.v. kastanje champignons, oesterzwammen, shiitake)
– 50 gr boter
– 60 gr bloem
– 0,5 liter bouillon (paddenstoelen of groente)
– 1 teen knoflook
– 1 sjalotje
– takje tijm
– handje peterselie
– verse peper

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje.
Verwarm de boter in een pan en fruit het sjalotje zacht aan, laat niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde saus hebt.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Snipper de knoflook.
Bak de paddenstoelen in een klein scheutje olijfolie lekker bruin, voeg het teentje knoflook en de blaadjes van het takje tijm toe, bak nog even mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de paddenstoelen door de warme ragout.
Snijd het kapje van de broodjes en hol de broodjes uit.
Vul ze met de ragout en garneer met peterselie.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...