Tabouleh met quinoa

De traditionele tabouleh uit het Midden-Oosten is een salade van bulgur met veel munt en peterselie. Het wordt als voorgerecht en als bijgerecht gegeten.
Heb je geen bulgur in huis gebruik je quinoa of couscous, beiden smaken net zo lekker in deze frisse salade.
Echt een heerlijk zomerse salade.

Ingredienten

– 150 gr quinoa
– 500 gr rijpe tomaten
– ½ komkommer
– 3 bosuitjes
– grote bos peterselie
– bos munt

dressing:
– citroensap van ½ citroen
– 2 eetl olijfolie
– ½ theel kaneelpoeder
– zout/ verse peper

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking, en laat afkoelen.
Snijd de tomaten door en verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de komkommer in evengrote blokjes, en de bosuitjes in ringetjes.
Hak de peterselie en munt.
Meng voor de dressing alle ingredienten goed door.
Meng in een grote kom de quinoa met alle ingredienten en de dressing.
Het lekkerst is om de salade op kamertemperatuur te serveren.

Ook lekker

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...