Ratatouille

We hebben de eerste courgettes geoogst!
En dezelfde dag verwerkt in een heerlijke ratatouille.
Ratatouille is een Frans gerecht van verschillende gestoofde groenten. Het is heel smakelijk als bijgerecht en kan zowel warm als koud worden gegeten.
Wij aten het de eerste dag als voorafje met een lekker stokbroodje en de volgende dag als groente bij geroosterde aardappeltjes.
Maak de ratatouille ruim van te voren om de smaken goed in te laten trekken, een dag van te voren maken is zelfs nog lekkerder.

Ingredienten

– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika

Voor de tomatensaus:
– 1 grote ui
– 4 tenen knoflook
– 500 gr rijpe tomaten
– 1 handvol basilicum
– paar takjes tijm
– 1 theel suiker
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een scheut olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe, laat ze al roerende wat zachter worden. Pureer met staafmixer.
Voeg de basilicum, tijmblaadjes, suiker, snuf zout en verse peper toe.
Laat de saus ca. 30 minuten pruttelen.

Snijd de groenten in dobbelsteentjes.
Smoor de groenten in olijfolie tot beetgaar.
Meng de groenten met de tomatensaus.
Als voorafje gebruiken we een kookring om de groente in een mooi torentje op het bordje te scheppen.

Ook lekker

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...