Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes

Een makkelijk voorgerechtje, portobello’s met een heerlijke vulling van zongedroogde tomaatjes, bosui en parmezaanse kaas. Zien er geweldig uit.
Doet het ook prima als lunch- of bijgerechtje.

Ingredienten

– 4 grote portobello’s
– 4 bosuitjes
– 8 zongedroogde tomaatjes
– 2 eetl tapenade of pesto
– 1 eetl broodkruim of paneermeel
– 1 eetl peterselie
– 1 eetl olijfolie
– 3 eetl parmezaanse kaas
– zout/peper

Bereidingswijze

Veeg de portobello’s schoon, verwijder voorzichtig de steeltjes en schraap eventueel de binnenkant voorzichtig nog wat uit met een lepeltje.
Hak de steeltjes van de paddenstoelen en de bosuitjes fijn, en smoor deze zacht in de olie.
Neem de pan van het vuur en meng de fijngehakte tomaatjes, peterselie, broodkruim en 2 eetl parmezaanse kaas erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Smeer de binnenkant van de portobello’s in met de tapenade of pesto. En vul ze met het mengsel. Leg op iedere paddenstoel nog een flinke toef parmezaanse kaas.
Leg ze in een ovenschaal en bak ± 20 minuut op ± 200 graden.

Serveer ze op een bergje rucola, druppel er gewenst nog wat balsamicodressing omheen.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...