Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes

Een makkelijk voorgerechtje, portobello’s met een heerlijke vulling van zongedroogde tomaatjes, bosui en parmezaanse kaas. Zien er geweldig uit.
Doet het ook prima als lunch- of bijgerechtje.

Ingredienten

– 4 grote portobello’s
– 4 bosuitjes
– 8 zongedroogde tomaatjes
– 2 eetl tapenade of pesto
– 1 eetl broodkruim of paneermeel
– 1 eetl peterselie
– 1 eetl olijfolie
– 3 eetl parmezaanse kaas
– zout/peper

Bereidingswijze

Veeg de portobello’s schoon, verwijder voorzichtig de steeltjes en schraap eventueel de binnenkant voorzichtig nog wat uit met een lepeltje.
Hak de steeltjes van de paddenstoelen en de bosuitjes fijn, en smoor deze zacht in de olie.
Neem de pan van het vuur en meng de fijngehakte tomaatjes, peterselie, broodkruim en 2 eetl parmezaanse kaas erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Smeer de binnenkant van de portobello’s in met de tapenade of pesto. En vul ze met het mengsel. Leg op iedere paddenstoel nog een flinke toef parmezaanse kaas.
Leg ze in een ovenschaal en bak ± 20 minuut op ± 200 graden.

Serveer ze op een bergje rucola, druppel er gewenst nog wat balsamicodressing omheen.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...