Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes

Een makkelijk voorgerechtje, portobello’s met een heerlijke vulling van zongedroogde tomaatjes, bosui en parmezaanse kaas. Zien er geweldig uit.
Doet het ook prima als lunch- of bijgerechtje.

Ingredienten

– 4 grote portobello’s
– 4 bosuitjes
– 8 zongedroogde tomaatjes
– 2 eetl tapenade of pesto
– 1 eetl broodkruim of paneermeel
– 1 eetl peterselie
– 1 eetl olijfolie
– 3 eetl parmezaanse kaas
– zout/peper

Bereidingswijze

Veeg de portobello’s schoon, verwijder voorzichtig de steeltjes en schraap eventueel de binnenkant voorzichtig nog wat uit met een lepeltje.
Hak de steeltjes van de paddenstoelen en de bosuitjes fijn, en smoor deze zacht in de olie.
Neem de pan van het vuur en meng de fijngehakte tomaatjes, peterselie, broodkruim en 2 eetl parmezaanse kaas erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Smeer de binnenkant van de portobello’s in met de tapenade of pesto. En vul ze met het mengsel. Leg op iedere paddenstoel nog een flinke toef parmezaanse kaas.
Leg ze in een ovenschaal en bak ± 20 minuut op ± 200 graden.

Serveer ze op een bergje rucola, druppel er gewenst nog wat balsamicodressing omheen.

Ook lekker

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...