Couscous met groene asperges

Ze zijn er weer: groene asperges!
Groene asperges in een gerecht, dan proef je echt weer voorjaar.
Op de site staan al verschillende gerechten met groene asperges: roerei, risotto en hartige taartjes, allemaal even lekker.
Maar nu een frisse salade van couscous, geroosterde tomaatjes, fetakaas, en groene asperges.
Een goedvullende lunchsalade of als bijgerecht bij een Mediterraans buffet.
Ik maak het dit jaar ook zeker voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 250 gr couscous
– 400 ml groentebouillon
– 400 gr groene asperges
– 250 gr kleine tomaatjes
– 2 eetl olijfolie
– 1 flinke eetl Provencaalse kruiden
– 2 teen knoflook
– 100 gr fetakaas
– bosje peterselie
– ½ citroen
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze

Pers de teentjes knoflook en halveer de tomaatjes.
Meng de tomaatjes, knoflook, kruiden, zout/peper en 2 eetl olijfolie.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven in ca. 50 minuten op 100 graden.
Ondertussen:
Snijd de stugge onderkantjes van de asperges, snijd de asperges in niet te kleine stukken en kook ze in ruim kokend water in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.
Doe de couscous in een schaal en giet er de hete bouillon op, roer 1 x door, dek de schaal af en laat 10 minuten staan. Roer de gewelde couscous los met een vork.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Meng de couscous met de asperges, feta, peterselie en tot slot de geroosterde tomaatjes.
Schep alles voorzichtig om. (om de tomaatjes heel te houden)

Breng de salade op smaak met citroensap, zout/peper en olijfolie.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...