Couscous met groene asperges

Ze zijn er weer: groene asperges!
Groene asperges in een gerecht, dan proef je echt weer voorjaar.
Op de site staan al verschillende gerechten met groene asperges: roerei, risotto en hartige taartjes, allemaal even lekker.
Maar nu een frisse salade van couscous, geroosterde tomaatjes, fetakaas, en groene asperges.
Een goedvullende lunchsalade of als bijgerecht bij een Mediterraans buffet.
Ik maak het dit jaar ook zeker voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 250 gr couscous
– 400 ml groentebouillon
– 400 gr groene asperges
– 250 gr kleine tomaatjes
– 2 eetl olijfolie
– 1 flinke eetl Provencaalse kruiden
– 2 teen knoflook
– 100 gr fetakaas
– bosje peterselie
– ½ citroen
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze

Pers de teentjes knoflook en halveer de tomaatjes.
Meng de tomaatjes, knoflook, kruiden, zout/peper en 2 eetl olijfolie.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven in ca. 50 minuten op 100 graden.
Ondertussen:
Snijd de stugge onderkantjes van de asperges, snijd de asperges in niet te kleine stukken en kook ze in ruim kokend water in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.
Doe de couscous in een schaal en giet er de hete bouillon op, roer 1 x door, dek de schaal af en laat 10 minuten staan. Roer de gewelde couscous los met een vork.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Meng de couscous met de asperges, feta, peterselie en tot slot de geroosterde tomaatjes.
Schep alles voorzichtig om. (om de tomaatjes heel te houden)

Breng de salade op smaak met citroensap, zout/peper en olijfolie.

Ook lekker

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...