Couscous met groene asperges

Ze zijn er weer: groene asperges!
Groene asperges in een gerecht, dan proef je echt weer voorjaar.
Op de site staan al verschillende gerechten met groene asperges: roerei, risotto en hartige taartjes, allemaal even lekker.
Maar nu een frisse salade van couscous, geroosterde tomaatjes, fetakaas, en groene asperges.
Een goedvullende lunchsalade of als bijgerecht bij een Mediterraans buffet.
Ik maak het dit jaar ook zeker voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 250 gr couscous
– 400 ml groentebouillon
– 400 gr groene asperges
– 250 gr kleine tomaatjes
– 2 eetl olijfolie
– 1 flinke eetl Provencaalse kruiden
– 2 teen knoflook
– 100 gr fetakaas
– bosje peterselie
– ½ citroen
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze

Pers de teentjes knoflook en halveer de tomaatjes.
Meng de tomaatjes, knoflook, kruiden, zout/peper en 2 eetl olijfolie.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven in ca. 50 minuten op 100 graden.
Ondertussen:
Snijd de stugge onderkantjes van de asperges, snijd de asperges in niet te kleine stukken en kook ze in ruim kokend water in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.
Doe de couscous in een schaal en giet er de hete bouillon op, roer 1 x door, dek de schaal af en laat 10 minuten staan. Roer de gewelde couscous los met een vork.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Meng de couscous met de asperges, feta, peterselie en tot slot de geroosterde tomaatjes.
Schep alles voorzichtig om. (om de tomaatjes heel te houden)

Breng de salade op smaak met citroensap, zout/peper en olijfolie.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...