Couscous met groene asperges

Ze zijn er weer: groene asperges!
Groene asperges in een gerecht, dan proef je echt weer voorjaar.
Op de site staan al verschillende gerechten met groene asperges: roerei, risotto en hartige taartjes, allemaal even lekker.
Maar nu een frisse salade van couscous, geroosterde tomaatjes, fetakaas, en groene asperges.
Een goedvullende lunchsalade of als bijgerecht bij een Mediterraans buffet.
Ik maak het dit jaar ook zeker voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 250 gr couscous
– 400 ml groentebouillon
– 400 gr groene asperges
– 250 gr kleine tomaatjes
– 2 eetl olijfolie
– 1 flinke eetl Provencaalse kruiden
– 2 teen knoflook
– 100 gr fetakaas
– bosje peterselie
– ½ citroen
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze

Pers de teentjes knoflook en halveer de tomaatjes.
Meng de tomaatjes, knoflook, kruiden, zout/peper en 2 eetl olijfolie.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven in ca. 50 minuten op 100 graden.
Ondertussen:
Snijd de stugge onderkantjes van de asperges, snijd de asperges in niet te kleine stukken en kook ze in ruim kokend water in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.
Doe de couscous in een schaal en giet er de hete bouillon op, roer 1 x door, dek de schaal af en laat 10 minuten staan. Roer de gewelde couscous los met een vork.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Meng de couscous met de asperges, feta, peterselie en tot slot de geroosterde tomaatjes.
Schep alles voorzichtig om. (om de tomaatjes heel te houden)

Breng de salade op smaak met citroensap, zout/peper en olijfolie.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...