Couscous met groene asperges

Ze zijn er weer: groene asperges!
Groene asperges in een gerecht, dan proef je echt weer voorjaar.
Op de site staan al verschillende gerechten met groene asperges: roerei, risotto en hartige taartjes, allemaal even lekker.
Maar nu een frisse salade van couscous, geroosterde tomaatjes, fetakaas, en groene asperges.
Een goedvullende lunchsalade of als bijgerecht bij een Mediterraans buffet.
Ik maak het dit jaar ook zeker voor de Paasbrunch.

Ingredienten

– 250 gr couscous
– 400 ml groentebouillon
– 400 gr groene asperges
– 250 gr kleine tomaatjes
– 2 eetl olijfolie
– 1 flinke eetl Provencaalse kruiden
– 2 teen knoflook
– 100 gr fetakaas
– bosje peterselie
– ½ citroen
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze

Pers de teentjes knoflook en halveer de tomaatjes.
Meng de tomaatjes, knoflook, kruiden, zout/peper en 2 eetl olijfolie.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven in ca. 50 minuten op 100 graden.
Ondertussen:
Snijd de stugge onderkantjes van de asperges, snijd de asperges in niet te kleine stukken en kook ze in ruim kokend water in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.
Doe de couscous in een schaal en giet er de hete bouillon op, roer 1 x door, dek de schaal af en laat 10 minuten staan. Roer de gewelde couscous los met een vork.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Meng de couscous met de asperges, feta, peterselie en tot slot de geroosterde tomaatjes.
Schep alles voorzichtig om. (om de tomaatjes heel te houden)

Breng de salade op smaak met citroensap, zout/peper en olijfolie.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...