Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels

Het is nog volop rabarbertijd, onze plant groeit maar door!
Vinden wij helemaal niet erg, we blijven smullen.
Nu hebben we een heerlijk recept uit Zweden wat we graag met jullie delen.
Je kunt de drie onderdelen ruim van te voren maken, pas vlak voor het opdienen maak je de glaasjes op zodat de haverkruimels lekker knapperig blijven.

Ingredienten

– 400 gr rabarber
– 4 eetl rietsuiker, honing of wat je wilt
– 1 theel geraspte gember
– 2 theel citroensap

– 75 gr havermout
– 2 eetl agavesiroop/maplesiroop
– 11/2 eetl boter

– 2 dl slagroom
– 2 dl turkse yoghurt
– 1 eetl poedersuiker of wat je wilt

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukken en doe met de suiker, gember en citroensap in een pan.
Breng aan de kook en laat de rabarber op een niet te hoog vuur zacht worden.
Laat afkoelen.

Verwarm de havermout, agavesiroop en boter en een koekenpan op een niet te hoog vuur, zodat de boter smelt, blijf goed roeren tot de havermout mooi bruin kleurt.
Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf en meng met de poedersuiker door de yoghurt.
Bewaar koel.

Schep vlak voor het opdienen de yoghurt, rabarber en haverkruimels in laagjes in een glas of leuk potje.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...