Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels

Het is nog volop rabarbertijd, onze plant groeit maar door!
Vinden wij helemaal niet erg, we blijven smullen.
Nu hebben we een heerlijk recept uit Zweden wat we graag met jullie delen.
Je kunt de drie onderdelen ruim van te voren maken, pas vlak voor het opdienen maak je de glaasjes op zodat de haverkruimels lekker knapperig blijven.

Ingredienten

– 400 gr rabarber
– 4 eetl rietsuiker, honing of wat je wilt
– 1 theel geraspte gember
– 2 theel citroensap

– 75 gr havermout
– 2 eetl agavesiroop/maplesiroop
– 11/2 eetl boter

– 2 dl slagroom
– 2 dl turkse yoghurt
– 1 eetl poedersuiker of wat je wilt

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukken en doe met de suiker, gember en citroensap in een pan.
Breng aan de kook en laat de rabarber op een niet te hoog vuur zacht worden.
Laat afkoelen.

Verwarm de havermout, agavesiroop en boter en een koekenpan op een niet te hoog vuur, zodat de boter smelt, blijf goed roeren tot de havermout mooi bruin kleurt.
Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf en meng met de poedersuiker door de yoghurt.
Bewaar koel.

Schep vlak voor het opdienen de yoghurt, rabarber en haverkruimels in laagjes in een glas of leuk potje.

Ook lekker

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...