Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels

Het is nog volop rabarbertijd, onze plant groeit maar door!
Vinden wij helemaal niet erg, we blijven smullen.
Nu hebben we een heerlijk recept uit Zweden wat we graag met jullie delen.
Je kunt de drie onderdelen ruim van te voren maken, pas vlak voor het opdienen maak je de glaasjes op zodat de haverkruimels lekker knapperig blijven.

Ingredienten

– 400 gr rabarber
– 4 eetl rietsuiker, honing of wat je wilt
– 1 theel geraspte gember
– 2 theel citroensap

– 75 gr havermout
– 2 eetl agavesiroop/maplesiroop
– 11/2 eetl boter

– 2 dl slagroom
– 2 dl turkse yoghurt
– 1 eetl poedersuiker of wat je wilt

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukken en doe met de suiker, gember en citroensap in een pan.
Breng aan de kook en laat de rabarber op een niet te hoog vuur zacht worden.
Laat afkoelen.

Verwarm de havermout, agavesiroop en boter en een koekenpan op een niet te hoog vuur, zodat de boter smelt, blijf goed roeren tot de havermout mooi bruin kleurt.
Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf en meng met de poedersuiker door de yoghurt.
Bewaar koel.

Schep vlak voor het opdienen de yoghurt, rabarber en haverkruimels in laagjes in een glas of leuk potje.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...