Pastasalade met pesto en groene asperges

Geen zin in een warme maaltijd?
Of zoek je iets voor lunch of picknick?
Dan is dit een ideale salade: pasta, pesto, groene asperges en erwtjes.
Snel klaar en makkelijk.
Maak het ruim (of een dag) van te voren klaar en zet in de koelkast zodat je de salade lekker koud mee kan nemen.

Ingredienten

– 300 gr pastaschelpjes
– 400 gr groene asperges
– 200 gr velderwtjes (biologische uit de diepvries)
– 4 eetl pesto, zie onze recepten op de site
– olijfolie
– Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook.
Snijd de asperges in drie gelijke delen, leg de aspergepunten apart.
Voeg als het water kookt de aspergedelen toe, kook 2 minuten, voeg nu de aspergepunten en de velderwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Giet de groenten af en laat uitlekken.
Doe de pasta in een schaal meng met de pesto en de groenten.
Voeg naar smaak olijfolie toe, de pasta mag gerust smeuïg worden.
Strooi tot slot lekker veel versgeraspte Parmezaanse kaas over de salade.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...