Pastasalade met pesto en groene asperges

Geen zin in een warme maaltijd?
Of zoek je iets voor lunch of picknick?
Dan is dit een ideale salade: pasta, pesto, groene asperges en erwtjes.
Snel klaar en makkelijk.
Maak het ruim (of een dag) van te voren klaar en zet in de koelkast zodat je de salade lekker koud mee kan nemen.

Ingredienten

– 300 gr pastaschelpjes
– 400 gr groene asperges
– 200 gr velderwtjes (biologische uit de diepvries)
– 4 eetl pesto, zie onze recepten op de site
– olijfolie
– Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook.
Snijd de asperges in drie gelijke delen, leg de aspergepunten apart.
Voeg als het water kookt de aspergedelen toe, kook 2 minuten, voeg nu de aspergepunten en de velderwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Giet de groenten af en laat uitlekken.
Doe de pasta in een schaal meng met de pesto en de groenten.
Voeg naar smaak olijfolie toe, de pasta mag gerust smeuïg worden.
Strooi tot slot lekker veel versgeraspte Parmezaanse kaas over de salade.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...