Pastasalade met pesto en groene asperges

Geen zin in een warme maaltijd?
Of zoek je iets voor lunch of picknick?
Dan is dit een ideale salade: pasta, pesto, groene asperges en erwtjes.
Snel klaar en makkelijk.
Maak het ruim (of een dag) van te voren klaar en zet in de koelkast zodat je de salade lekker koud mee kan nemen.

Ingredienten

– 300 gr pastaschelpjes
– 400 gr groene asperges
– 200 gr velderwtjes (biologische uit de diepvries)
– 4 eetl pesto, zie onze recepten op de site
– olijfolie
– Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook.
Snijd de asperges in drie gelijke delen, leg de aspergepunten apart.
Voeg als het water kookt de aspergedelen toe, kook 2 minuten, voeg nu de aspergepunten en de velderwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Giet de groenten af en laat uitlekken.
Doe de pasta in een schaal meng met de pesto en de groenten.
Voeg naar smaak olijfolie toe, de pasta mag gerust smeuïg worden.
Strooi tot slot lekker veel versgeraspte Parmezaanse kaas over de salade.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...