Pastasalade met pesto en groene asperges

Geen zin in een warme maaltijd?
Of zoek je iets voor lunch of picknick?
Dan is dit een ideale salade: pasta, pesto, groene asperges en erwtjes.
Snel klaar en makkelijk.
Maak het ruim (of een dag) van te voren klaar en zet in de koelkast zodat je de salade lekker koud mee kan nemen.

Ingredienten

– 300 gr pastaschelpjes
– 400 gr groene asperges
– 200 gr velderwtjes (biologische uit de diepvries)
– 4 eetl pesto, zie onze recepten op de site
– olijfolie
– Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook.
Snijd de asperges in drie gelijke delen, leg de aspergepunten apart.
Voeg als het water kookt de aspergedelen toe, kook 2 minuten, voeg nu de aspergepunten en de velderwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Giet de groenten af en laat uitlekken.
Doe de pasta in een schaal meng met de pesto en de groenten.
Voeg naar smaak olijfolie toe, de pasta mag gerust smeuïg worden.
Strooi tot slot lekker veel versgeraspte Parmezaanse kaas over de salade.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...