Rabarbercrumble

Wat een feest, onze rabarberplant die we vorig jaar geplant hebben groeit als kool!
Dus de eerste stengels geoogst en er direkt een heerlijk toetje van gemaakt.
Rabarbercrumble, maar dan een beetje gezond.
Gezoet met maplesiroop en dadels, en kokosolie in plaats van boter.
Eigenlijk zijn dit twee recepten in een, want zonder crumble smaakt de compote ook heel lekker in yoghurt bijvoorbeeld.

Ingredienten

– ca. 500 gr rabarber
– 1 sinaasappel
– 2 flinke eetl maple siroop of vloeibare honing
– kaneel

Voor de crumble:
– ca. 15 dadels, fijngehakt
– 75 gr kokosolie
– 75 gr havervlokken
– 75 gr bloem, amandelmeel of speltmeel (net wat je wilt)
– 1 theel zout
– event wat gehakte noten als je wilt

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukjes van ca 3 cm. Rasp de sinaasappel en pers uit.
Verwarm de rabarber met de sinaasappelrasp en -sap, de maple siroop (of honing) en kaneel en kook zacht ca 5 minuten tot de rabarber zacht is.
Klaar is je compote!
Nu de crumble:
Verwarm de kokosolie tot vloeibaar, en meng alle ingredienten voor de crumble met de handen tot een kruimelig deeg.
Vul een ovenschaal met de compote. Of vul kleine schaaltjes voor ¾.
Verdeel het kruimeldeeg erover.
En bak 25-30 minuten in de oven op 200 gr, tot deeg goudbruin is.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...