Rabarbercrumble

Wat een feest, onze rabarberplant die we vorig jaar geplant hebben groeit als kool!
Dus de eerste stengels geoogst en er direkt een heerlijk toetje van gemaakt.
Rabarbercrumble, maar dan een beetje gezond.
Gezoet met maplesiroop en dadels, en kokosolie in plaats van boter.
Eigenlijk zijn dit twee recepten in een, want zonder crumble smaakt de compote ook heel lekker in yoghurt bijvoorbeeld.

Ingredienten

– ca. 500 gr rabarber
– 1 sinaasappel
– 2 flinke eetl maple siroop of vloeibare honing
– kaneel

Voor de crumble:
– ca. 15 dadels, fijngehakt
– 75 gr kokosolie
– 75 gr havervlokken
– 75 gr bloem, amandelmeel of speltmeel (net wat je wilt)
– 1 theel zout
– event wat gehakte noten als je wilt

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukjes van ca 3 cm. Rasp de sinaasappel en pers uit.
Verwarm de rabarber met de sinaasappelrasp en -sap, de maple siroop (of honing) en kaneel en kook zacht ca 5 minuten tot de rabarber zacht is.
Klaar is je compote!
Nu de crumble:
Verwarm de kokosolie tot vloeibaar, en meng alle ingredienten voor de crumble met de handen tot een kruimelig deeg.
Vul een ovenschaal met de compote. Of vul kleine schaaltjes voor ¾.
Verdeel het kruimeldeeg erover.
En bak 25-30 minuten in de oven op 200 gr, tot deeg goudbruin is.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...