Groene salade met venkel en peultjes

Salades zijn altijd goed, het hele jaar door.
Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.
De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.

Ingredienten

– 200 gr jonge spinazie, veldsla of wat je wilt
– 100 gr peultjes
– 1/2 venkelknol
– 1/2 bosje selderijgroen
– pecorino

Voor de dressing:
– 75 ml yoghurt
– 1 eetl lemon curd
– 1½ eetl citroensap
– 50 ml olie
– 5 takjes (citroen)tijm, alleen de blaadjes

Bereidingswijze

Meng voor de dressing alle ingrediënten in de blender tot een licht gebonden saus.
Voeg eventueel nog wat zout peper toe.

Blancheer de peultjes 4 minuten, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de venkel in heel dunne plakjes.
Leg de sla op een schaal, verdeel de peultjes en venkel erover.
Verdeel de selderijblaadjes erover.
Schaaf wat pecorino over de salade.
Druppel een klein beetje dressing over de salade, zo blijft de salade lekker knapperig.
Zet de rest van de dressing er apart bij zodat ieder naar smaak kan toevoegen.

Ook lekker

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...