Groene salade met venkel en peultjes

Salades zijn altijd goed, het hele jaar door.
Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.
De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.

Ingredienten

– 200 gr jonge spinazie, veldsla of wat je wilt
– 100 gr peultjes
– 1/2 venkelknol
– 1/2 bosje selderijgroen
– pecorino

Voor de dressing:
– 75 ml yoghurt
– 1 eetl lemon curd
– 1½ eetl citroensap
– 50 ml olie
– 5 takjes (citroen)tijm, alleen de blaadjes

Bereidingswijze

Meng voor de dressing alle ingrediënten in de blender tot een licht gebonden saus.
Voeg eventueel nog wat zout peper toe.

Blancheer de peultjes 4 minuten, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de venkel in heel dunne plakjes.
Leg de sla op een schaal, verdeel de peultjes en venkel erover.
Verdeel de selderijblaadjes erover.
Schaaf wat pecorino over de salade.
Druppel een klein beetje dressing over de salade, zo blijft de salade lekker knapperig.
Zet de rest van de dressing er apart bij zodat ieder naar smaak kan toevoegen.

Ook lekker

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...