Groene salade met venkel en peultjes

Salades zijn altijd goed, het hele jaar door.
Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.
De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.

Ingredienten

– 200 gr jonge spinazie, veldsla of wat je wilt
– 100 gr peultjes
– 1/2 venkelknol
– 1/2 bosje selderijgroen
– pecorino

Voor de dressing:
– 75 ml yoghurt
– 1 eetl lemon curd
– 1½ eetl citroensap
– 50 ml olie
– 5 takjes (citroen)tijm, alleen de blaadjes

Bereidingswijze

Meng voor de dressing alle ingrediënten in de blender tot een licht gebonden saus.
Voeg eventueel nog wat zout peper toe.

Blancheer de peultjes 4 minuten, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de venkel in heel dunne plakjes.
Leg de sla op een schaal, verdeel de peultjes en venkel erover.
Verdeel de selderijblaadjes erover.
Schaaf wat pecorino over de salade.
Druppel een klein beetje dressing over de salade, zo blijft de salade lekker knapperig.
Zet de rest van de dressing er apart bij zodat ieder naar smaak kan toevoegen.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...