Rabarbercompote

De 21e van juni hebben we de laatste rabarberstelen geoogst, het rabarberseizoen is weer voorbij.
Na 21 juni schijnt het gehalte oxaalzuur in rabarber hoger te worden, en voor de plant is het ook beter om een paar stelen aan de plant te laten.
En om nu in het najaar of de winter ook nog van de rabarber te kunnen genieten hebben we nu van de laatste stengels compote gemaakt met geleisuiker speciaal (1/2 zoet).
Want een recept voor houdbare compote zonder suiker hebben wij nog niet kunnen vinden.

Ingredienten

Per 1250 gram rabarber heb je 1 pak geleisuiker speciaal nodig.
Je kunt als je wilt nog wat geraspte gember of kaneel toevoegen.
Schone glazen potten, uit de vaatwasser is schoon genoeg.

Bereidingswijze

Snijd de schone rabarberstelen in stukken van 2-3 cm.
Meng in een grote pan met de geleisuiker, roer goed door, breng al roerende aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Klaar!
Schep de compote direkt in schone glazen potten, vul ze tot de rand vol, doe het deksel erop en zet de potten 5 minuten ondersteboven.
Deze compote is wel een jaar houdbaar.

Op de foto: een taartje in een glaasje:
Een lekker toetje in 2 minuten.
Neem een mooi glaasje, verkruimel een haverkoekje en doe dit op de bodem.
Meng magere kwark met rabarbercompote en vul hier je glaasjes mee.
Versier met een blaadje munt en klaar is je taartje.

Ook lekker

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...

Clafoutis met cranberries

Clafoutis met cranberries Cranberries, ze zijn er weer! Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen. En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten. We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Wintertrifle

Wintertrifle Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed. Vandaar de naam wintertrifle. Ingredienten - 4 lekkere mandarijnen - 250 gr...