Rabarbercompote

De 21e van juni hebben we de laatste rabarberstelen geoogst, het rabarberseizoen is weer voorbij.
Na 21 juni schijnt het gehalte oxaalzuur in rabarber hoger te worden, en voor de plant is het ook beter om een paar stelen aan de plant te laten.
En om nu in het najaar of de winter ook nog van de rabarber te kunnen genieten hebben we nu van de laatste stengels compote gemaakt met geleisuiker speciaal (1/2 zoet).
Want een recept voor houdbare compote zonder suiker hebben wij nog niet kunnen vinden.

Ingredienten

Per 1250 gram rabarber heb je 1 pak geleisuiker speciaal nodig.
Je kunt als je wilt nog wat geraspte gember of kaneel toevoegen.
Schone glazen potten, uit de vaatwasser is schoon genoeg.

Bereidingswijze

Snijd de schone rabarberstelen in stukken van 2-3 cm.
Meng in een grote pan met de geleisuiker, roer goed door, breng al roerende aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Klaar!
Schep de compote direkt in schone glazen potten, vul ze tot de rand vol, doe het deksel erop en zet de potten 5 minuten ondersteboven.
Deze compote is wel een jaar houdbaar.

Op de foto: een taartje in een glaasje:
Een lekker toetje in 2 minuten.
Neem een mooi glaasje, verkruimel een haverkoekje en doe dit op de bodem.
Meng magere kwark met rabarbercompote en vul hier je glaasjes mee.
Versier met een blaadje munt en klaar is je taartje.

Ook lekker

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...