Rabarbercompote

De 21e van juni hebben we de laatste rabarberstelen geoogst, het rabarberseizoen is weer voorbij.
Na 21 juni schijnt het gehalte oxaalzuur in rabarber hoger te worden, en voor de plant is het ook beter om een paar stelen aan de plant te laten.
En om nu in het najaar of de winter ook nog van de rabarber te kunnen genieten hebben we nu van de laatste stengels compote gemaakt met geleisuiker speciaal (1/2 zoet).
Want een recept voor houdbare compote zonder suiker hebben wij nog niet kunnen vinden.

Ingredienten

Per 1250 gram rabarber heb je 1 pak geleisuiker speciaal nodig.
Je kunt als je wilt nog wat geraspte gember of kaneel toevoegen.
Schone glazen potten, uit de vaatwasser is schoon genoeg.

Bereidingswijze

Snijd de schone rabarberstelen in stukken van 2-3 cm.
Meng in een grote pan met de geleisuiker, roer goed door, breng al roerende aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Klaar!
Schep de compote direkt in schone glazen potten, vul ze tot de rand vol, doe het deksel erop en zet de potten 5 minuten ondersteboven.
Deze compote is wel een jaar houdbaar.

Op de foto: een taartje in een glaasje:
Een lekker toetje in 2 minuten.
Neem een mooi glaasje, verkruimel een haverkoekje en doe dit op de bodem.
Meng magere kwark met rabarbercompote en vul hier je glaasjes mee.
Versier met een blaadje munt en klaar is je taartje.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...