Rabarbercompote

De 21e van juni hebben we de laatste rabarberstelen geoogst, het rabarberseizoen is weer voorbij.
Na 21 juni schijnt het gehalte oxaalzuur in rabarber hoger te worden, en voor de plant is het ook beter om een paar stelen aan de plant te laten.
En om nu in het najaar of de winter ook nog van de rabarber te kunnen genieten hebben we nu van de laatste stengels compote gemaakt met geleisuiker speciaal (1/2 zoet).
Want een recept voor houdbare compote zonder suiker hebben wij nog niet kunnen vinden.

Ingredienten

Per 1250 gram rabarber heb je 1 pak geleisuiker speciaal nodig.
Je kunt als je wilt nog wat geraspte gember of kaneel toevoegen.
Schone glazen potten, uit de vaatwasser is schoon genoeg.

Bereidingswijze

Snijd de schone rabarberstelen in stukken van 2-3 cm.
Meng in een grote pan met de geleisuiker, roer goed door, breng al roerende aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Klaar!
Schep de compote direkt in schone glazen potten, vul ze tot de rand vol, doe het deksel erop en zet de potten 5 minuten ondersteboven.
Deze compote is wel een jaar houdbaar.

Op de foto: een taartje in een glaasje:
Een lekker toetje in 2 minuten.
Neem een mooi glaasje, verkruimel een haverkoekje en doe dit op de bodem.
Meng magere kwark met rabarbercompote en vul hier je glaasjes mee.
Versier met een blaadje munt en klaar is je taartje.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...