Rabarberpudding

Nog een lekker toetje met rabarber.
Nu er nog rabarber is moeten we er nog lekker van genieten.

Ingredienten

– 400 gr rabarber
– 1 eetl. boter
– 25 gr suiker
– 3 dl yoghurt
– 1 dl slagroom
– 2 gr Agar

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd in stukjes.
Smelt de boter in een pan, voeg de rabarber en suiker toe, roer alles goed door.
Laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, tot de rabarber zacht is.
Voeg de Agar toe, roer goed door en laat een minuutje zachtjes doorkoken.
Neem nu de pan van het vuur en laat de rabarber een beetje afkoelen.

Roer de yoghurt en slagroom met een garde goed door elkaar.
Voeg eventueel nog wat suiker toe als je een iets zoete pudding wilt.
Houdt je van fris, dan doe je dat niet.

Meng het yoghurtmengsel door de rabarber en verdeel de pudding over 4 (grote) of 6 glaasjes.
Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Zomerse smoothies met yoghurt

Zomerse smoothies met yoghurtEr is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een...

Slush van rode bessen

Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!