Rabarberpudding

Nog een lekker toetje met rabarber.
Nu er nog rabarber is moeten we er nog lekker van genieten.

Ingredienten

– 400 gr rabarber
– 1 eetl. boter
– 25 gr suiker
– 3 dl yoghurt
– 1 dl slagroom
– 2 gr Agar

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd in stukjes.
Smelt de boter in een pan, voeg de rabarber en suiker toe, roer alles goed door.
Laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, tot de rabarber zacht is.
Voeg de Agar toe, roer goed door en laat een minuutje zachtjes doorkoken.
Neem nu de pan van het vuur en laat de rabarber een beetje afkoelen.

Roer de yoghurt en slagroom met een garde goed door elkaar.
Voeg eventueel nog wat suiker toe als je een iets zoete pudding wilt.
Houdt je van fris, dan doe je dat niet.

Meng het yoghurtmengsel door de rabarber en verdeel de pudding over 4 (grote) of 6 glaasjes.
Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!