Lenterisotto met groene asperges

Een heerlijk recept voor een lenterisotto met lekker veel groenten.
De risotto ziet er bovendien heel mooi en smakelijk uit door de groene asperges en velderwtjes.
Zelf risotto maken is echt niet moeilijk, probeer het eens!

Ingredienten

– 200 gr verse groene asperges
– 200 gr verse velderwtjes, eventueel biologische diepvrieserwtjes
– 3 eetl olijfolie
– 3 lente-uitjes
– 2 teen knoflook
– 1 sjalot
– 250 gr risottorijst
– 100 ml droge witte wijn
– 750 ml groentebouillon, warm
– 150 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– 2 eetl boter

Bereidingswijze

Blancheer de asperges en de velderwtjes 1 minuut in ruim kokend water, spoel direkt af onder koud stromend water (om doorgaren te voorkomen). Laat uitlekken in vergiet. Snijd de asperges in stukken.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit de ui, knoflook en lente-uitjes ± 2 minuten. Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg de witte wijn toe, verwarm zachtjes en roer goed door tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ± 100 ml bouillon toe, en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds weer ± 100 ml vocht toe als vorige hoeveelheid is opgenomen. Blijf steeds goed roeren. Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de risotto bijna gaar is. In totaal duurt dit 20 – 30 minuten.
Schep nu de groenten en de boter door de risotto en verwarm nog ± 2 minuten.
Roer tot slot de geraspte kaas erdoor en laat het geheel even rusten met deksel op de pan.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...