Lenterisotto met groene asperges

Een heerlijk recept voor een lenterisotto met lekker veel groenten.
De risotto ziet er bovendien heel mooi en smakelijk uit door de groene asperges en velderwtjes.
Zelf risotto maken is echt niet moeilijk, probeer het eens!

Ingredienten

– 200 gr verse groene asperges
– 200 gr verse velderwtjes, eventueel biologische diepvrieserwtjes
– 3 eetl olijfolie
– 3 lente-uitjes
– 2 teen knoflook
– 1 sjalot
– 250 gr risottorijst
– 100 ml droge witte wijn
– 750 ml groentebouillon, warm
– 150 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– 2 eetl boter

Bereidingswijze

Blancheer de asperges en de velderwtjes 1 minuut in ruim kokend water, spoel direkt af onder koud stromend water (om doorgaren te voorkomen). Laat uitlekken in vergiet. Snijd de asperges in stukken.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit de ui, knoflook en lente-uitjes ± 2 minuten. Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg de witte wijn toe, verwarm zachtjes en roer goed door tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ± 100 ml bouillon toe, en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds weer ± 100 ml vocht toe als vorige hoeveelheid is opgenomen. Blijf steeds goed roeren. Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de risotto bijna gaar is. In totaal duurt dit 20 – 30 minuten.
Schep nu de groenten en de boter door de risotto en verwarm nog ± 2 minuten.
Roer tot slot de geraspte kaas erdoor en laat het geheel even rusten met deksel op de pan.

Ook lekker

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...