Lenterisotto met groene asperges

Een heerlijk recept voor een lenterisotto met lekker veel groenten.
De risotto ziet er bovendien heel mooi en smakelijk uit door de groene asperges en velderwtjes.
Zelf risotto maken is echt niet moeilijk, probeer het eens!

Ingredienten

– 200 gr verse groene asperges
– 200 gr verse velderwtjes, eventueel biologische diepvrieserwtjes
– 3 eetl olijfolie
– 3 lente-uitjes
– 2 teen knoflook
– 1 sjalot
– 250 gr risottorijst
– 100 ml droge witte wijn
– 750 ml groentebouillon, warm
– 150 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– 2 eetl boter

Bereidingswijze

Blancheer de asperges en de velderwtjes 1 minuut in ruim kokend water, spoel direkt af onder koud stromend water (om doorgaren te voorkomen). Laat uitlekken in vergiet. Snijd de asperges in stukken.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit de ui, knoflook en lente-uitjes ± 2 minuten. Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg de witte wijn toe, verwarm zachtjes en roer goed door tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ± 100 ml bouillon toe, en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds weer ± 100 ml vocht toe als vorige hoeveelheid is opgenomen. Blijf steeds goed roeren. Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de risotto bijna gaar is. In totaal duurt dit 20 – 30 minuten.
Schep nu de groenten en de boter door de risotto en verwarm nog ± 2 minuten.
Roer tot slot de geraspte kaas erdoor en laat het geheel even rusten met deksel op de pan.

Ook lekker

Lavas-soep

LavassoepLavas of maggiplant is een ideale plant voor in de kruidentuin. Doet het op iedere grondsoort, is winterhard, groeit snel tot een flinke grote plant, wordt wel 1 meter hoog en is heel makkelijk te stekken. En wordt het blad iets ouder en bruin, geen probleem,...

Agurksalat med Reddik

Agurksalat med Reddik Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige...

Salade met gegrilde asperges en frisse dressing

Salade met gegrilde asperges en frisse dressing Als je van groene asperges houdt, zul je zeker van deze salade genieten. Knapperige sla, gegrilde asperges en een heel verrassende yoghurtdressing met tijm en lemon curd! Als lunchsalade of voorafje voor 4 personen, of...