Venkel-bleekselderij salade

Ook zin in het voorjaar?
Met deze frisse salade van venkel, bleekselderij en appel krijg je dat zeker.
Houdt de dressing apart, dan blijft de salade lekker knapperig.

Ingredienten

– 1 venkelknol
– 4 stengels bleekselderij
– 1 appel
– handje rozijnen
dressing:
– 2 eetl mayonaise
– 2 eetl yoghurt
– ½ eetl grove mosterd
– ½ eetl citroensap
– zout/peper

Bereidingswijze

Verwijder de stelen en halveer de venkel, verwijder de onderkant en eventueel de harde kern. Snijd de venkel in heel dunne plakjes.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. (schil de appel niet)
Meng in een kom de venkel, bleekselderij, appel en rozijnen.
Meng voor de dressing de mayo, yoghurt, mosterd en citroensap goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat mosterd toe.
Je kunt de dressing door de salade mengen, maar als je de dressing apart serveer, kan ieder zelf naar smaak toevoegen. Bovendien kun je de salade zonder dressing heel goed bewaren.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...