Venkel-bleekselderij salade

Ook zin in het voorjaar?
Met deze frisse salade van venkel, bleekselderij en appel krijg je dat zeker.
Houdt de dressing apart, dan blijft de salade lekker knapperig.
Ingredienten
– 1 venkelknol
– 4 stengels bleekselderij
– 1 appel
– handje rozijnen
dressing:
– 2 eetl mayonaise
– 2 eetl yoghurt
– ½ eetl grove mosterd
– ½ eetl citroensap
– zout/peper
Bereidingswijze
Verwijder de stelen en halveer de venkel, verwijder de onderkant en eventueel de harde kern. Snijd de venkel in heel dunne plakjes.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. (schil de appel niet)
Meng in een kom de venkel, bleekselderij, appel en rozijnen.
Meng voor de dressing de mayo, yoghurt, mosterd en citroensap goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat mosterd toe.
Je kunt de dressing door de salade mengen, maar als je de dressing apart serveer, kan ieder zelf naar smaak toevoegen. Bovendien kun je de salade zonder dressing heel goed bewaren.

Ook lekker

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...

Hollandse kropsla

Hollandse kropsla

Hollandse kropslaKrop- of botersla genoemd was in onze kindertijd de enigste slasoort.Tegenwoordig zijn er heel veel slasoorten te koop en zijn er nog veel meer saladerecepten van over de hele wereld.Je zou die gewone kropsla bijna vergeten.Op dit moment liggen de...

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...

Sellerijsalade

Sellerijsalade

SellerijsaladeWe maakten pas geleden een salade van knolselderij met appel. Lekker als lunch of salade, bijgerecht.De salade deed ons denken aan de sellerijsalade die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt.Lekker op een broodje of toastje.Die is dus ook...