Preitaart met bosui

Dat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.
Dit is namelijk de 20e op onze site!
Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.
Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.
Bovendien zijn hartige taarten erg makkelijk om te maken.

Ingredienten

.– bladerdeeg of deeg voor hartige taart
– 2 preien
– 4 bosuitjes
– 200 creme fraiche
– 2 ons geraspte oude, pittige kaas
– 3 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie
– verse tijm voor garnering

Bereidingswijze

Omdat ik de bosuitjes graag in zijn geheel wilde gebruiken heb ik deze keer een rechthoekige bakvorm gebruikt van 23×23 cm.
Bekleed de bakvorm eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Was en snijd de preien twee delen en snijd die in de lengte door.
Was de bosuitjes en verwijder het losse groene deel.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan bak de stukken prei en de bosuitjes ca. 5 minuten tot ze wacht zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de prei en bosuitjes over je taartbodem.
Roer in een grote kom de eieren los met de creme fraiche en de kaas.
Giet dit mengsel over je prei/bosui.
Bak tot je taart mooi bruin is, in ongeveer 35 minuten op 200 graden.
Strooi verse tijm over de taart voor opdienen.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...

One pot pasta Primavera

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...