Preitaart met bosui

Dat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.
Dit is namelijk de 20e op onze site!
Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.
Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.
Bovendien zijn hartige taarten erg makkelijk om te maken.

Ingredienten

.– bladerdeeg of deeg voor hartige taart
– 2 preien
– 4 bosuitjes
– 200 creme fraiche
– 2 ons geraspte oude, pittige kaas
– 3 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie
– verse tijm voor garnering

Bereidingswijze

Omdat ik de bosuitjes graag in zijn geheel wilde gebruiken heb ik deze keer een rechthoekige bakvorm gebruikt van 23x23 cm.
Bekleed de bakvorm eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Was en snijd de preien twee delen en snijd die in de lengte door.
Was de bosuitjes en verwijder het losse groene deel.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan bak de stukken prei en de bosuitjes ca. 5 minuten tot ze wacht zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de prei en bosuitjes over je taartbodem.
Roer in een grote kom de eieren los met de creme fraiche en de kaas.
Giet dit mengsel over je prei/bosui.
Bak tot je taart mooi bruin is, in ongeveer 35 minuten op 200 graden.
Strooi verse tijm over de taart voor opdienen.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....