Preitaart met bosui

Dat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.
Dit is namelijk de 20e op onze site!
Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.
Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.
Bovendien zijn hartige taarten erg makkelijk om te maken.

Ingredienten

.– bladerdeeg of deeg voor hartige taart
– 2 preien
– 4 bosuitjes
– 200 creme fraiche
– 2 ons geraspte oude, pittige kaas
– 3 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie
– verse tijm voor garnering

Bereidingswijze

Omdat ik de bosuitjes graag in zijn geheel wilde gebruiken heb ik deze keer een rechthoekige bakvorm gebruikt van 23×23 cm.
Bekleed de bakvorm eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Was en snijd de preien twee delen en snijd die in de lengte door.
Was de bosuitjes en verwijder het losse groene deel.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan bak de stukken prei en de bosuitjes ca. 5 minuten tot ze wacht zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de prei en bosuitjes over je taartbodem.
Roer in een grote kom de eieren los met de creme fraiche en de kaas.
Giet dit mengsel over je prei/bosui.
Bak tot je taart mooi bruin is, in ongeveer 35 minuten op 200 graden.
Strooi verse tijm over de taart voor opdienen.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...