Griesmeelpudding met bitterkoekjes en Amaretto

Grootmoeders griesmeelpudding maar dan nog lekkerder.
Opgepimpt met bitterkoekjes en amandellikeur.
Zooooo lekker!

Ingredienten

– 9 dl melk (amandelmelk)
– 1 dl Amaretto
– 4 eetl maplesiroop of suiker
– 100 gr tarwegriesmeel
– 10 bitterkoekjes + extra voor garnering

Bereidingswijze

Breng de melk met de Amaretto aan de kook, voeg de griesmeel al roerende toe en daarna ook de maplesiroop of suiker.
Laat ca. 3 minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
Breek de 10 bitterkoekjes in kleinere stukjes en meng deze nu door de pudding.
Spoel een pudding- of tulbandvorm goed om met koud water.
Giet de pudding in de vorm en laat afkoelen (2 a 3 uur)
Dek de pudding af met een stukje vershoudfolie om een vel te voorkomen.

Garneer de pudding met extra verkruimelde bitterkoekjes.

De pudding is door de bitterkoekjes niet vegan.
Voor een vegan versie kun je de bitterkoekjes weglaten en amandelmelk gebruiken.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...