Griesmeelpudding met bitterkoekjes en Amaretto

Grootmoeders griesmeelpudding maar dan nog lekkerder.
Opgepimpt met bitterkoekjes en amandellikeur.
Zooooo lekker!

Ingredienten

– 9 dl melk (amandelmelk)
– 1 dl Amaretto
– 4 eetl maplesiroop of suiker
– 100 gr tarwegriesmeel
– 10 bitterkoekjes + extra voor garnering

Bereidingswijze

Breng de melk met de Amaretto aan de kook, voeg de griesmeel al roerende toe en daarna ook de maplesiroop of suiker.
Laat ca. 3 minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
Breek de 10 bitterkoekjes in kleinere stukjes en meng deze nu door de pudding.
Spoel een pudding- of tulbandvorm goed om met koud water.
Giet de pudding in de vorm en laat afkoelen (2 a 3 uur)
Dek de pudding af met een stukje vershoudfolie om een vel te voorkomen.

Garneer de pudding met extra verkruimelde bitterkoekjes.

De pudding is door de bitterkoekjes niet vegan.
Voor een vegan versie kun je de bitterkoekjes weglaten en amandelmelk gebruiken.

Ook lekker

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaartNatuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of...

Salame di sioccolato

Salame di sioccolato

Salame di sioccolatoZoete chocoladesalamiEen Italiaans dessert gemaakt van koekjes, cacao, boter en suiker. Met soms ook noten en/of een beetje likeur.Eigenlijk lijkt het veel op de in Nederland bekende arretjescake.Maar ik vind deze salami er veel leuker uitzien.Het...

Appelcompote met cranberries

Appelcompote met cranberries

Appelcompote met cranberriesFeestelijke compote voor de Kerstdagen.Bij het Kerstdiner is het altijd erg lekker om koude bijgerechten op tafel te hebben.Stoofpeertjes en cranberry compote mogen eigenlijk niet ontbreken.En deze appelcompote met cranberries komt nu ook...