Uiensoep

Je hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van
Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”.
Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren.

Ingredienten

– 6 grote uien
– 2 teen knoflook
– 85 gr boter
– 2 volle eetl Dijon mosterd
– 1 flinke theel Marmite
– 1,7 liter bouillon
– laurierblad
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
Neem een grote pan met dikke bodem, smelt de boter.
Voeg de uien en knoflook toe en laat heel langzaam zacht en bruin worden in 2 tot 3 uur.
Voeg dan de mosterd, Marmite, bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
Laat de soep op een laag vuur inkoken tot gewenste dikte.
Breng eventueel nog op smaak met zout en verse peper.

Bestrooi plakjes stokbrood met gruyere of oude kaas, en laat onder de gril de kaas smelten.
Serveer de soep met de stokbroodjes erbovenop.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...

Spaanse maaltijdsoep

Spaanse maaltijdsoep Een goed gevulde en pittige soep voor de grote trek. Wordt bijna altijd gemaakt met chorizo, wat de soep een pittige smaak geeft. Bij deze een vegetarische versie, net zo pittig door wat extra chilipoeder. Ingredienten- 1 ui - 2 teen knoflook - 1...