Uiensoep

Je hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van
Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”.
Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren.

Ingredienten

– 6 grote uien
– 2 teen knoflook
– 85 gr boter
– 2 volle eetl Dijon mosterd
– 1 flinke theel Marmite
– 1,7 liter bouillon
– laurierblad
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
Neem een grote pan met dikke bodem, smelt de boter.
Voeg de uien en knoflook toe en laat heel langzaam zacht en bruin worden in 2 tot 3 uur.
Voeg dan de mosterd, Marmite, bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
Laat de soep op een laag vuur inkoken tot gewenste dikte.
Breng eventueel nog op smaak met zout en verse peper.

Bestrooi plakjes stokbrood met gruyere of oude kaas, en laat onder de gril de kaas smelten.
Serveer de soep met de stokbroodjes erbovenop.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...