Uiensoep

Je hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van
Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”.
Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren.

Ingredienten

– 6 grote uien
– 2 teen knoflook
– 85 gr boter
– 2 volle eetl Dijon mosterd
– 1 flinke theel Marmite
– 1,7 liter bouillon
– laurierblad
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
Neem een grote pan met dikke bodem, smelt de boter.
Voeg de uien en knoflook toe en laat heel langzaam zacht en bruin worden in 2 tot 3 uur.
Voeg dan de mosterd, Marmite, bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
Laat de soep op een laag vuur inkoken tot gewenste dikte.
Breng eventueel nog op smaak met zout en verse peper.

Bestrooi plakjes stokbrood met gruyere of oude kaas, en laat onder de gril de kaas smelten.
Serveer de soep met de stokbroodjes erbovenop.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....