Uiensoep
Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”.
Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren.
Ingredienten
– 2 teen knoflook
– 85 gr boter
– 2 volle eetl Dijon mosterd
– 1 flinke theel Marmite
– 1,7 liter bouillon
– laurierblad
– zout/peper
Bereidingswijze
Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
Neem een grote pan met dikke bodem, smelt de boter.
Voeg de uien en knoflook toe en laat heel langzaam zacht en bruin worden in 2 tot 3 uur.
Voeg dan de mosterd, Marmite, bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
Laat de soep op een laag vuur inkoken tot gewenste dikte.
Breng eventueel nog op smaak met zout en verse peper.
Bestrooi plakjes stokbrood met gruyere of oude kaas, en laat onder de gril de kaas smelten.
Serveer de soep met de stokbroodjes erbovenop.
Ook lekker
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Witte bonensoep met geroosterde knoflook
Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...
Soupe au pistou
Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...
Franse uiensoep
Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...
Indiase kerrie-linzensoep
Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...
Mulligatawny soep
Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...
Tom Kha Kai, Thaise soep
Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...
Pittige zoete-aardappelsoep
Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...