Waldorfsalade

Een bekende klassieker: Waldorfsalade.
Het blijft een smakelijke frisse knapperige salade.
Bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise is het traditionele recept.
Wij voegen druiven toe en een frissere dressing, heel lekker!

Ingredienten

– 3 stengels bleekselderij
– 2 frisse appels
– flinke hand walnoten
– ca. 150 gr blauwe druiven
dressing:
– 6 eetl. mayonaise
– 6 eetl. yoghurt
– 1½ tl. mosterd
– beetje citroensap

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd julienne (luciferstokjes).
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Hak de walnoten grof.
Halveer de druiven.
Meng de ingredienten voor de dressing.
Meng alle ingredienten en de dressing en klaar.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...