Aardappel-preisoep

Als je ooit potage hebt gegeten op het Franse platteland, dan waan je je met dit soepje weer helemaal in Frankrijk. Het smaakt precies zoals wij het ons herinneren van een vakantie lang geleden.
Een makkelijk en snel recept.

Ingredienten

– 250 gr prei
– 250 gr aardappel
– 1 eetl boter
– 2 dl melk
– 6 dl water
– 2 bouillontablet
– 2 dl kookroom
– 1 eetl maizena
– 1 pakje Bressot roomkaas/kruiden

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij in blokjes, snij de prei in ringen.
Smoor de aardappel en prei in de boter in een grote pan een paar minuut.
Voeg de melk, water en bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Kook ± 20 minuut tot aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer.
Zet de soep weer op een laag vuur.
Maak een papje van de maizena met de kookroom, voeg toe aan de soep en roer goed door met een garde.
Voeg tot slot de roomkaas toe en laat al roerende smelten in de soep.

Garneer de soep met wat achtergehouden preiringetjes.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....