Aardappel-preisoep

Als je ooit potage hebt gegeten op het Franse platteland, dan waan je je met dit soepje weer helemaal in Frankrijk. Het smaakt precies zoals wij het ons herinneren van een vakantie lang geleden.
Een makkelijk en snel recept.

Ingredienten

– 250 gr prei
– 250 gr aardappel
– 1 eetl boter
– 2 dl melk
– 6 dl water
– 2 bouillontablet
– 2 dl kookroom
– 1 eetl maizena
– 1 pakje Bressot roomkaas/kruiden

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij in blokjes, snij de prei in ringen.
Smoor de aardappel en prei in de boter in een grote pan een paar minuut.
Voeg de melk, water en bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Kook ± 20 minuut tot aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer.
Zet de soep weer op een laag vuur.
Maak een papje van de maizena met de kookroom, voeg toe aan de soep en roer goed door met een garde.
Voeg tot slot de roomkaas toe en laat al roerende smelten in de soep.

Garneer de soep met wat achtergehouden preiringetjes.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...