Aardappel-preisoep

Als je ooit potage hebt gegeten op het Franse platteland, dan waan je je met dit soepje weer helemaal in Frankrijk. Het smaakt precies zoals wij het ons herinneren van een vakantie lang geleden.
Een makkelijk en snel recept.

Ingredienten

– 250 gr prei
– 250 gr aardappel
– 1 eetl boter
– 2 dl melk
– 6 dl water
– 2 bouillontablet
– 2 dl kookroom
– 1 eetl maizena
– 1 pakje Bressot roomkaas/kruiden

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij in blokjes, snij de prei in ringen.
Smoor de aardappel en prei in de boter in een grote pan een paar minuut.
Voeg de melk, water en bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Kook ± 20 minuut tot aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer.
Zet de soep weer op een laag vuur.
Maak een papje van de maizena met de kookroom, voeg toe aan de soep en roer goed door met een garde.
Voeg tot slot de roomkaas toe en laat al roerende smelten in de soep.

Garneer de soep met wat achtergehouden preiringetjes.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...