Bramensap

Bramenplukken een verslavende bezigheid!
Het is dit jaar een bijzonder goed bramenjaar, heel veel lekkere dikke bramen, die kun je gewoon niet laten hangen, die moet je plukken.
En er dan lekker sap van maken, daar wordt een mens blij van.

Ingredienten

Bramen

Bereidingswijze

Omdat bramen niet allemaal tegelijk rijp zijn, pluk ik steeds een portie bramen en die doe ik dan gewassen in een diepvrieszakje in de vriezer.
Als je dan in totaal ruim een kilo hebt, doe je alle bramen in een grote pan.
Breng alles aan de kook, roer af en toe.
Laat ongeveer 5 minuten goed doorkoken en stamp (met je aardappelstamper) alles fijn.
Plaats een fijne zeef of een vergiet met een grove theedoek daarin boven een grote pan.
Giet nu de fijngekookte bramen in de zeef of vergiet.
Breng het gezeefde bramensap nogmaals aan de kook en giet het dan direkt in schoongewassen flesjes.
Dit sap is zonder toegevoegd suiker, dus niet heel lang houdbaar.

Je kunt van het gezeefde bramensap ook jam maken met geleisuiker, dan kun je de hele winter genieten van je zelfgeplukte bramen.

Ook lekker

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....