Stoofpotje met pompoen en linzen

Stoofpotten horen echt bij de herfst!
Deze eenpans maaltijd boordevol groenten en bonen is een ideale maaltijd voor door de weeks.
Verwarmend, goed vullend en bovendien snel klaar.
Stoofpotten met vlees moeten uren zachtjes garen, dat hoeft dus niet met deze vegetarische versie.
Wij gebruiken kleine Hokkaido pompoenen waar we de stoofpot in opdienen, zo maken we van een makkelijke maaltijd een feestje!

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 winterpeen
– 2 stengels bleekselderij
– 1 rode paprika
– 250 gr champignons
– 2 kleine pompoenen
– 1 flinke theel chilipoeder
– 1 flinke theel komijnpoeder
– 1 flinke theel kaneel
– 1 theel (gerookte) paprikapoeder
– 1 blikje (370 gr) linzen
– 1 blikje (370 gr) kidneybonen
– 1 blikje (370 gr) zwarte bonen
– 1 blik (400 gr)tomatenstukjes
– olijfolie
– zout en peper
– 1/2 bouillontablet

Bereidingswijze

Snijd de bovenkant van de pompoenen, verwijder de zaden en schep het vruchtvlees met een lepel er uit. Snijd eventueel nog in blokjes.
(wil je de pompoenen niet bewaren dan kun je de pompoen ook in stukken snijden, verwijder daarna wel de schil)
Snipper de ui en knoflook. Schil de peen en snijd in ½ plakjes.
Snijd de selderij in kleine boogjes, de paprika in blokjes, en de champignons in ¼.
Verhit in een grote pan een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook.
Voeg de bleekselderij, peen en paprika toe en bak een paar minuten tot ze iets zachter worden. Voeg nu ook de champignons en pompoen toe en bak even mee.
Voeg nu alle kruiden en zout en peper en bouillontabletje toe en roer alles goed door.
Voeg nu de uitgelekte bonen en de tomatenblokjes toe en laat alles al roerende goed warm worden.

Lekker met geroosterd brood of pitabroodjes.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Mousse met bietjes

Mousse met bietjes

Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...