Stoofpotje met pompoen en linzen

Stoofpotten horen echt bij de herfst!
Deze eenpans maaltijd boordevol groenten en bonen is een ideale maaltijd voor door de weeks.
Verwarmend, goed vullend en bovendien snel klaar.
Stoofpotten met vlees moeten uren zachtjes garen, dat hoeft dus niet met deze vegetarische versie.
Wij gebruiken kleine Hokkaido pompoenen waar we de stoofpot in opdienen, zo maken we van een makkelijke maaltijd een feestje!

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 winterpeen
– 2 stengels bleekselderij
– 1 rode paprika
– 250 gr champignons
– 2 kleine pompoenen
– 1 flinke theel chilipoeder
– 1 flinke theel komijnpoeder
– 1 flinke theel kaneel
– 1 theel (gerookte) paprikapoeder
– 1 blikje (370 gr) linzen
– 1 blikje (370 gr) kidneybonen
– 1 blikje (370 gr) zwarte bonen
– 1 blik (400 gr)tomatenstukjes
– olijfolie
– zout en peper
– 1/2 bouillontablet

Bereidingswijze

Snijd de bovenkant van de pompoenen, verwijder de zaden en schep het vruchtvlees met een lepel er uit. Snijd eventueel nog in blokjes.
(wil je de pompoenen niet bewaren dan kun je de pompoen ook in stukken snijden, verwijder daarna wel de schil)
Snipper de ui en knoflook. Schil de peen en snijd in ½ plakjes.
Snijd de selderij in kleine boogjes, de paprika in blokjes, en de champignons in ¼.
Verhit in een grote pan een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook.
Voeg de bleekselderij, peen en paprika toe en bak een paar minuten tot ze iets zachter worden. Voeg nu ook de champignons en pompoen toe en bak even mee.
Voeg nu alle kruiden en zout en peper en bouillontabletje toe en roer alles goed door.
Voeg nu de uitgelekte bonen en de tomatenblokjes toe en laat alles al roerende goed warm worden.

Lekker met geroosterd brood of pitabroodjes.

Ook lekker

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...

Broodje pittige kip

Broodje pittige kip

Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Triffle van hangop

Triffle van hangop

Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...