Stoofpotje met pompoen en linzen

Stoofpotten horen echt bij de herfst!
Deze eenpans maaltijd boordevol groenten en bonen is een ideale maaltijd voor door de weeks.
Verwarmend, goed vullend en bovendien snel klaar.
Stoofpotten met vlees moeten uren zachtjes garen, dat hoeft dus niet met deze vegetarische versie.
Wij gebruiken kleine Hokkaido pompoenen waar we de stoofpot in opdienen, zo maken we van een makkelijke maaltijd een feestje!

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 winterpeen
– 2 stengels bleekselderij
– 1 rode paprika
– 250 gr champignons
– 2 kleine pompoenen
– 1 flinke theel chilipoeder
– 1 flinke theel komijnpoeder
– 1 flinke theel kaneel
– 1 theel (gerookte) paprikapoeder
– 1 blikje (370 gr) linzen
– 1 blikje (370 gr) kidneybonen
– 1 blikje (370 gr) zwarte bonen
– 1 blik (400 gr)tomatenstukjes
– olijfolie
– zout en peper
– 1/2 bouillontablet

Bereidingswijze

Snijd de bovenkant van de pompoenen, verwijder de zaden en schep het vruchtvlees met een lepel er uit. Snijd eventueel nog in blokjes.
(wil je de pompoenen niet bewaren dan kun je de pompoen ook in stukken snijden, verwijder daarna wel de schil)
Snipper de ui en knoflook. Schil de peen en snijd in ½ plakjes.
Snijd de selderij in kleine boogjes, de paprika in blokjes, en de champignons in ¼.
Verhit in een grote pan een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook.
Voeg de bleekselderij, peen en paprika toe en bak een paar minuten tot ze iets zachter worden. Voeg nu ook de champignons en pompoen toe en bak even mee.
Voeg nu alle kruiden en zout en peper en bouillontabletje toe en roer alles goed door.
Voeg nu de uitgelekte bonen en de tomatenblokjes toe en laat alles al roerende goed warm worden.

Lekker met geroosterd brood of pitabroodjes.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjesSpruitjes met gebakken spekjes kent iedereen wel.De hartige spekjes geven de meegebakken spruitjes een verrassend lekkere smaak.Dat kan dus ook vegan!Deze gemarineerde, geroosterde reepjes paddenstoel geven ook die lekker hartige smaak aan...