Romige paddenstoelensoep

Een heerlijk herfstig soepje dat met 15 minuten op tafel staat!
Ideaal voor als je weinig tijd hebt.
Paddenstoelen, room en tijm, een bijzonder smakelijke combinatie.
Meer hoeven we niet meer te zeggen.

Ingredienten

– 400 gr paddenstoelen
– 2 sjalotten of 1 ui
– 2 teen knoflook
– 2 eetl boter
– paar takjes verse tijm
– 1 liter bouillon, paddenstoelen of kruiden
– flesje kookroom, 250 ml
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Veeg of borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze grof.
Ris de blaadjes van de tijm, ik gebruik wel 2 volle eetlepels.
Verhit de boter in een flinke pan en fruit de ui en knoflook, voeg dan de paddenstoelen en de tijm toe en bak een paar minuten mee.
Schep 2 flinke lepels paddenstoelen uit de pan en bewaar die voor later.
Voeg de bouillon toe, laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep, voeg de kookroom toe en laat die goed warm worden in de soep.
Proef en voeg zonodig nog wat zout/peper toe.
Verdeel bij het serveren de achtergehouden paddenstoelen en nog wat tijmblaadjes over de kommen/borden.

Ook lekker

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...