Romige paddenstoelensoep

Een heerlijk herfstig soepje dat met 15 minuten op tafel staat!
Ideaal voor als je weinig tijd hebt.
Paddenstoelen, room en tijm, een bijzonder smakelijke combinatie.
Meer hoeven we niet meer te zeggen.

Ingredienten

– 400 gr paddenstoelen
– 2 sjalotten of 1 ui
– 2 teen knoflook
– 2 eetl boter
– paar takjes verse tijm
– 1 liter bouillon, paddenstoelen of kruiden
– flesje kookroom, 250 ml
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Veeg of borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze grof.
Ris de blaadjes van de tijm, ik gebruik wel 2 volle eetlepels.
Verhit de boter in een flinke pan en fruit de ui en knoflook, voeg dan de paddenstoelen en de tijm toe en bak een paar minuten mee.
Schep 2 flinke lepels paddenstoelen uit de pan en bewaar die voor later.
Voeg de bouillon toe, laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep, voeg de kookroom toe en laat die goed warm worden in de soep.
Proef en voeg zonodig nog wat zout/peper toe.
Verdeel bij het serveren de achtergehouden paddenstoelen en nog wat tijmblaadjes over de kommen/borden.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...