Aardappel-preitaart

Hartige taarten eten wij heel regelmatig.
Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.
Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaart
Maar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker vinden, hebben we de ingrediënten van de soep nu verwerkt in deze hartige taart.
En het resultaat? Heerlijk!
Komt hier vast vaker op tafel.

Ingredienten

– deeg voor hartige taart
– 400 gr aardappel, vastkokend
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 3 bosuitjes
– 2 preien
– 175 gr geraspte oude,pittige kaas
– 1 pakje Bressot roomkaas/kruiden
– 200 gr crème fraîche of room
– 3 eieren
– zout/peper
– scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes, spoel de plakjes met koud water en kook ze daarna in gezouten water 2 minuten, laat goed uitlekken.
Was en snijd de prei in ringen, snijd de bosui in ringen, snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan, voeg de prei en bosui toe en roerbak ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Roer in een kom de eieren los met de crème fraîche en de roomkaas.
Vet een quiche-of taartvorm in en bekleed de bodem eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat kaas over de bodem.
Schep 1/3 van het preimengsel in de vorm, strooi wat kaas erover, leg hier 1/2 van de aardappelplakjes op. Herhaal met 1/3 preimengsel, kaas en de rest van de aardappelplakjes.
Verdeel tot slot de rest van het preimengsel.
Giet nu het eimengsel over het geheel en bestrooi met laagje kaas.

Bak tot de taart in ongeveer 25-30 minuten op 200 graden.
Laat de taart ca. 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
Deze taart is koud ook erg lekker.

Ook lekker

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Okonomiyaki

Okonomiyaki

OkonomiyakiHartige Japanse pannenkoek.Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons...

Truffelpizza

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...