Hartige Preitaart

Dit is nou echt een quiche die nooit verveeld. Eenvoudig, lukt altijd.
Je eet hem zowel warm, lauw als koud, smaakt altijd goed.
Heerlijk als lunch, maar met salade erbij een volwaardige maaltijd.

Ingredienten

– bladerdeeg of deeg voor hartige taart
– 2 preien
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 200 creme fraiche
– 2 ons geraspte oude,pittige kaas
– 3 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Vet een quiche-of taartvorm in en bekleed de bodem eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Was en snijd de prei in ringen, snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan, voeg de prei toe en roerbak ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Roer in een grote kom de eieren los met de creme fraiche en de kaas, voeg de prei toe en meng door het eimengsel.
Giet alles in je quiche- of taartvorm en zet in de oven.
Bak tot je taart mooi bruin is, in ongeveer 35 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...