Hartige Preitaart

Dit is nou echt een quiche die nooit verveeld. Eenvoudig, lukt altijd.
Je eet hem zowel warm, lauw als koud, smaakt altijd goed.
Heerlijk als lunch, maar met salade erbij een volwaardige maaltijd.

Ingredienten

– bladerdeeg of deeg voor hartige taart
– 2 preien
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 200 creme fraiche
– 2 ons geraspte oude,pittige kaas
– 3 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Vet een quiche-of taartvorm in en bekleed de bodem eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Was en snijd de prei in ringen, snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan, voeg de prei toe en roerbak ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Roer in een grote kom de eieren los met de creme fraiche en de kaas, voeg de prei toe en meng door het eimengsel.
Giet alles in je quiche- of taartvorm en zet in de oven.
Bak tot je taart mooi bruin is, in ongeveer 35 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Okonomiyaki

Okonomiyaki

OkonomiyakiHartige Japanse pannenkoek.Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons...