Hartige Preitaart

Dit is nou echt een quiche die nooit verveeld. Eenvoudig, lukt altijd.
Je eet hem zowel warm, lauw als koud, smaakt altijd goed.
Heerlijk als lunch, maar met salade erbij een volwaardige maaltijd.

Ingredienten

– bladerdeeg of deeg voor hartige taart
– 2 preien
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 200 creme fraiche
– 2 ons geraspte oude,pittige kaas
– 3 eieren
– zout/peper
– paneermeel
– scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Vet een quiche-of taartvorm in en bekleed de bodem eerst met bakpapier, en daarna met het deeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel en kaas over de bodem.
Was en snijd de prei in ringen, snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan, voeg de prei toe en roerbak ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Roer in een grote kom de eieren los met de creme fraiche en de kaas, voeg de prei toe en meng door het eimengsel.
Giet alles in je quiche- of taartvorm en zet in de oven.
Bak tot je taart mooi bruin is, in ongeveer 35 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...