Tortellini met spinazie-roomsaus

Zoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.
Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.
Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.

Ingredienten

Let op voor 2 personen
– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 200 gr kastanje champignons
– 300 gr spinazie
– 200 ml crème fraîche of kookroom
– zout/peper
– paar takjes tijm
– scheut olijfolie

Bereidingswijze

Kook de tortellini volgens de verpakking.
Snipper de ui en knoflook, fruit deze aan in een scheutje olijfolie.
Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes, voeg toe aan de ui en bak paar minuten mee.
Voeg de blaadjes van de tijm toe.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot deze slinkt.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg nu de crème fraîche de toe en laat deze al roerende goed warm worden.
Meng tot slot de gekookte tortellini door het geheel.

Gebruik je kookroom dan moet je deze even laten inkoken voor een iets gebonden saus.
Een stukje gorgonzola tot slot in de saus smelten is ook erg lekker, gebruik dan iets minder zout in je spinaziemengsel.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...