Tortellini met spinazie-roomsaus
Zoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.
Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.
Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.
Ingredienten
Let op voor 2 personen
– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 200 gr kastanje champignons
– 300 gr spinazie
– 200 ml crème fraîche of kookroom
– zout/peper
– paar takjes tijm
– scheut olijfolie
Bereidingswijze
Kook de tortellini volgens de verpakking.
Snipper de ui en knoflook, fruit deze aan in een scheutje olijfolie.
Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes, voeg toe aan de ui en bak paar minuten mee.
Voeg de blaadjes van de tijm toe.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot deze slinkt.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg nu de crème fraîche de toe en laat deze al roerende goed warm worden.
Meng tot slot de gekookte tortellini door het geheel.
Gebruik je kookroom dan moet je deze even laten inkoken voor een iets gebonden saus.
Een stukje gorgonzola tot slot in de saus smelten is ook erg lekker, gebruik dan iets minder zout in je spinaziemengsel.
Ook lekker
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...