Tortellini met spinazie-roomsaus

Zoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.
Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.
Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.

Ingredienten

Let op voor 2 personen
– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 200 gr kastanje champignons
– 300 gr spinazie
– 200 ml crème fraîche of kookroom
– zout/peper
– paar takjes tijm
– scheut olijfolie

Bereidingswijze

Kook de tortellini volgens de verpakking.
Snipper de ui en knoflook, fruit deze aan in een scheutje olijfolie.
Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes, voeg toe aan de ui en bak paar minuten mee.
Voeg de blaadjes van de tijm toe.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot deze slinkt.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg nu de crème fraîche de toe en laat deze al roerende goed warm worden.
Meng tot slot de gekookte tortellini door het geheel.

Gebruik je kookroom dan moet je deze even laten inkoken voor een iets gebonden saus.
Een stukje gorgonzola tot slot in de saus smelten is ook erg lekker, gebruik dan iets minder zout in je spinaziemengsel.

Ook lekker

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...