Tortellini met spinazie-roomsaus

Zoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.
Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.
Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.

Ingredienten

Let op voor 2 personen
– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 200 gr kastanje champignons
– 300 gr spinazie
– 200 ml crème fraîche of kookroom
– zout/peper
– paar takjes tijm
– scheut olijfolie

Bereidingswijze

Kook de tortellini volgens de verpakking.
Snipper de ui en knoflook, fruit deze aan in een scheutje olijfolie.
Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes, voeg toe aan de ui en bak paar minuten mee.
Voeg de blaadjes van de tijm toe.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot deze slinkt.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg nu de crème fraîche de toe en laat deze al roerende goed warm worden.
Meng tot slot de gekookte tortellini door het geheel.

Gebruik je kookroom dan moet je deze even laten inkoken voor een iets gebonden saus.
Een stukje gorgonzola tot slot in de saus smelten is ook erg lekker, gebruik dan iets minder zout in je spinaziemengsel.

Ook lekker

Cowboy Caviar

Cowboy Caviar

Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...

Ranch dressing

Ranch dressing

Ranch dressingAmerika's beroemdste dressing.Ranch dressing is een bekende klassieke slasaus.Men gebruikt het als sladressing, dipsaus voor rauwkost, bij frietjes en nog veel meer.Je kunt het ook in Nederland in de supermarkt vinden. Maar zelf maken zonder kunstmatige...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...