Veganistische champignonsaus

Een heel romige saus zonder room?
Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus.
Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven.
Wij aten deze romige champignonsaus met notenrijst.
Ingredienten

– 250 gr kastanjechampignons
– 50 gr kleine kastanjechampignons
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– verse tijmblaadjes
– 1 bouillontablet
– 250 ml amandelmelk
– 200 ml water
– kokosolie
– platte peterselie
– 100 gr cashewnoten (ongebrand) ca. 4 uur laten weken in water

Bereidingswijze
Denk er om dat de cashewnoten lang moeten weken, zet ze dus ruim van te voren in water.

Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon, snijd de grote in plakjes, laat de kleine heel.
Verhit een eetl. kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en champignons.
Roer af en toe tot alle champignons mooi bruin zijn.
Voeg de tijm toe.
Voeg de amandelmelk, 200 ml water en bouillontablet toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.

Ondertussen giet je de cashewnoten af en doe ze in een blender met 150 ml schoon water.
Maal het tot je een dikke brij.
Voeg dit toe aan je pan, zet het vuur iets hoger en laat alles een paar minuten al roerende doorkoken tot je een mooie dikke saus hebt.
Breng zonodig nog op smaak met zout en/of peper.
Bestrooi tot slot met fijngeknipte peterselie.

Ook lekker

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...

Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...

Tomatenrisotto

Tomatenrisotto Een echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...