Veganistische champignonsaus

Een heel romige saus zonder room?
Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus.
Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven.
Wij aten deze romige champignonsaus met notenrijst.
Ingredienten
– 250 gr kastanjechampignons
– 50 gr kleine kastanjechampignons
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– verse tijmblaadjes
– 1 bouillontablet
– 250 ml amandelmelk
– 200 ml water
– kokosolie
– platte peterselie
– 100 gr cashewnoten (ongebrand) ca. 4 uur laten weken in water
Bereidingswijze
Denk er om dat de cashewnoten lang moeten weken, zet ze dus ruim van te voren in water.

Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon, snijd de grote in plakjes, laat de kleine heel.
Verhit een eetl. kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en champignons.
Roer af en toe tot alle champignons mooi bruin zijn.
Voeg de tijm toe.
Voeg de amandelmelk, 200 ml water en bouillontablet toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.

Ondertussen giet je de cashewnoten af en doe ze in een blender met 150 ml schoon water.
Maal het tot je een dikke brij.
Voeg dit toe aan je pan, zet het vuur iets hoger en laat alles een paar minuten al roerende doorkoken tot je een mooie dikke saus hebt.
Breng zonodig nog op smaak met zout en/of peper.
Bestrooi tot slot met fijngeknipte peterselie.

Ook lekker

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...