Veganistische champignonsaus
Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus.
Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven.
Wij aten deze romige champignonsaus met notenrijst.
– 50 gr kleine kastanjechampignons
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– verse tijmblaadjes
– 1 bouillontablet
– 250 ml amandelmelk
– 200 ml water
– kokosolie
– platte peterselie
– 100 gr cashewnoten (ongebrand) ca. 4 uur laten weken in water
Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon, snijd de grote in plakjes, laat de kleine heel.
Verhit een eetl. kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en champignons.
Roer af en toe tot alle champignons mooi bruin zijn.
Voeg de tijm toe.
Voeg de amandelmelk, 200 ml water en bouillontablet toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Ondertussen giet je de cashewnoten af en doe ze in een blender met 150 ml schoon water.
Maal het tot je een dikke brij.
Voeg dit toe aan je pan, zet het vuur iets hoger en laat alles een paar minuten al roerende doorkoken tot je een mooie dikke saus hebt.
Breng zonodig nog op smaak met zout en/of peper.
Bestrooi tot slot met fijngeknipte peterselie.
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...