Omelet met paddenstoelen en brie

Daar wij zelf shiitakes hebben gekweekt, en een flinke oogst hadden, hebben we deze omelet met alleen shiitakes gemaakt. Maar je kunt natuurlijk alle paddenstoelen gebruiken die je wilt.
De combinatie met brie is echt super lekker.
Deze goedgevulde omelet is lekker als brunch/lunch en met een groene salade erbij heb je een volwaardige maaltijd.

Ingredienten

Voor een grote omelet voor 2 personen.
– olie of boter
– 6 eieren
– 50 ml melk
– zout/peper
– 400 gr shiitakes of andere paddenstoelen
– 1 sjalotje
– 1 teen knoflook
– 4 bosuitjes
– zout/peper
– flinke hand selderij
– paar plakjes brie
– stukje Parmezaan of Pecorino om te raspen

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak een grote omelet op een laag vuurtje. Keer de omelet niet om, de binnenkant mag best iets zacht blijven.
Veeg/borstel de paddenstoelen schoon en snijd in kwarten of plakjes. Snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen.
Verhit een eetl boter of olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen al omscheppend op een niet te hoog vuur, voeg wanneer de paddenstoelen beginnen te kleuren het sjalotje, de knoflook en bosuitjes en toe. Bak alles nog even lekker mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de helft van de omelet, strooi de selderij over de paddenstoelen, leg de plakjes brie erop en vouw de andere omelethelft er snel over.
Rasp tot slot nog wat kaas over de omelet.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...