Omelet met paddenstoelen en brie
De combinatie met brie is echt super lekker.
Deze goedgevulde omelet is lekker als brunch/lunch en met een groene salade erbij heb je een volwaardige maaltijd.
Ingredienten
– olie of boter
– 6 eieren
– 50 ml melk
– zout/peper
– 400 gr shiitakes of andere paddenstoelen
– 1 sjalotje
– 1 teen knoflook
– 4 bosuitjes
– zout/peper
– flinke hand selderij
– paar plakjes brie
– stukje Parmezaan of Pecorino om te raspen
Bereidingswijze
Veeg/borstel de paddenstoelen schoon en snijd in kwarten of plakjes. Snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen.
Verhit een eetl boter of olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen al omscheppend op een niet te hoog vuur, voeg wanneer de paddenstoelen beginnen te kleuren het sjalotje, de knoflook en bosuitjes en toe. Bak alles nog even lekker mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de helft van de omelet, strooi de selderij over de paddenstoelen, leg de plakjes brie erop en vouw de andere omelethelft er snel over.
Rasp tot slot nog wat kaas over de omelet.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...