Omelet met paddenstoelen en brie

Daar wij zelf shiitakes hebben gekweekt, en een flinke oogst hadden, hebben we deze omelet met alleen shiitakes gemaakt. Maar je kunt natuurlijk alle paddenstoelen gebruiken die je wilt.
De combinatie met brie is echt super lekker.
Deze goedgevulde omelet is lekker als brunch/lunch en met een groene salade erbij heb je een volwaardige maaltijd.

Ingredienten

Voor een grote omelet voor 2 personen.
– olie of boter
– 6 eieren
– 50 ml melk
– zout/peper
– 400 gr shiitakes of andere paddenstoelen
– 1 sjalotje
– 1 teen knoflook
– 4 bosuitjes
– zout/peper
– flinke hand selderij
– paar plakjes brie
– stukje Parmezaan of Pecorino om te raspen

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak een grote omelet op een laag vuurtje. Keer de omelet niet om, de binnenkant mag best iets zacht blijven.
Veeg/borstel de paddenstoelen schoon en snijd in kwarten of plakjes. Snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen.
Verhit een eetl boter of olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen al omscheppend op een niet te hoog vuur, voeg wanneer de paddenstoelen beginnen te kleuren het sjalotje, de knoflook en bosuitjes en toe. Bak alles nog even lekker mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de helft van de omelet, strooi de selderij over de paddenstoelen, leg de plakjes brie erop en vouw de andere omelethelft er snel over.
Rasp tot slot nog wat kaas over de omelet.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...