Omelet met paddenstoelen en brie

Daar wij zelf shiitakes hebben gekweekt, en een flinke oogst hadden, hebben we deze omelet met alleen shiitakes gemaakt. Maar je kunt natuurlijk alle paddenstoelen gebruiken die je wilt.
De combinatie met brie is echt super lekker.
Deze goedgevulde omelet is lekker als brunch/lunch en met een groene salade erbij heb je een volwaardige maaltijd.

Ingredienten

Voor een grote omelet voor 2 personen.
– olie of boter
– 6 eieren
– 50 ml melk
– zout/peper
– 400 gr shiitakes of andere paddenstoelen
– 1 sjalotje
– 1 teen knoflook
– 4 bosuitjes
– zout/peper
– flinke hand selderij
– paar plakjes brie
– stukje Parmezaan of Pecorino om te raspen

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak een grote omelet op een laag vuurtje. Keer de omelet niet om, de binnenkant mag best iets zacht blijven.
Veeg/borstel de paddenstoelen schoon en snijd in kwarten of plakjes. Snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen.
Verhit een eetl boter of olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen al omscheppend op een niet te hoog vuur, voeg wanneer de paddenstoelen beginnen te kleuren het sjalotje, de knoflook en bosuitjes en toe. Bak alles nog even lekker mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de helft van de omelet, strooi de selderij over de paddenstoelen, leg de plakjes brie erop en vouw de andere omelethelft er snel over.
Rasp tot slot nog wat kaas over de omelet.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...